Garagedeuren Noord-Holland

Garagedeuren Noord-Holland

Hebt u bij uw woning in Noord-Holland een garage, dan kunt u profiteren van extra parkeerruimte, of is het mogelijk hier een werkplaats van te maken. De meeste mensen gebruiken de ruimte als schuur of opslagplaats. Voor het afsluiten van de garage zijn er diverse soorten garagedeuren beschikbaar. Een garagedeur is een unieke deursoort doordat hij vaak van een goedkoper materiaal wordt gemaakt, maar desondanks wel een goede veiligheid moet bieden. Bij menig garagedeuren specialist uit Noord-Holland hebt u de keuze uit roldeuren, kanteldeuren, openslaande garagedeuren, elektrische garagepoorten of een sectionaaldeur. Bent u benieuwd welk model het beste past bij uw wensen? Vul dan het contactformulier in en wij informeren u met alle plezier. Desgewenst sturen we u enkele vrijblijvende offertes toe.

sectionaaldeuren Noord-Holland
garage roldeuren Noord-Holland

Sectionaaldeuren

Een sectionaaldeur is een garagedeur die verticaal naar boven opent. Dit betekent dat de sectionaaldeur in delen naar boven en achteren schuift, waardoor de deur stevig blijft, maar niet onnodig veel plaats inneemt. Wilt u voorkomen dat u altijd de hele houten sectionaaldeur moet openen voordat u in de garageruimte komt? Het is een optie om deze te combineren met een loopdeur. Dit betekent dat een deel van de sectionaaldeur ook apart open te maken is. Hoewel de meeste sectionaaldeuren worden geopend met een eenvoudig trekkoord, is het tevens een optie deze van een elektrische bediening te voorzien. Dit zorgt voor een verhoogd woongemak.

Garage roldeuren

Garage roldeuren zijn de beste optie wanneer een horizontale looprails niet mogelijk is, of als deze niet gemonteerd kan worden. Roldeuren hebben als voordeel dat het plafond vrij blijft van obstakels, in tegenstelling tot kanteldeuren of een sectionaaldeur. Wanneer u roldeuren aanschaft in Noord-Holland, moet u goed opletten of deze voldoen aan alle Europese normen. De productnorm is EN 13241-1 de roldeuren van de bekende A-merken voldoen hier zeker aan. Gebruikt u de garageruimte tevens als werkplaats? Dan is het aan te raden om de kunststof roldeuren te voorzien van een goede isolatielaag. Dit zal op de lange termijn zorgen voor minder stookkosten.

kanteldeuren Noord-Holland
openslaande garagedeuren Noord-Holland

Kanteldeuren

Traditioneel werden in Noord-Holland voornamelijk kanteldeuren geplaatst als garagedeuren. Kanteldeuren werden gekozen vanwege de stevigheid van het materiaal en de eenvoudige plaatsing. Het nadeel van kanteldeuren is echter dat een dergelijke garagedeur veel ruimte inneemt in de garage, doordat hij in één geheel geopend en gesloten wordt. Daarnaast zwenken kanteldeuren uit, wat op de oprit ook voor een beperkt ruimtegebruik zorgt. Wilt u graag uw huidige houten kanteldeuren vervangen door een ander model? Denk dan eens aan de voordelen van een sectionaaldeur. Doordat de methode van installatie vergelijkbaar is, zal de aanblik van de constructie niet veranderen. Wij informeren u graag verder.

Openslaande garagedeuren

Wij hebben al vele soorten garagedeuren genoemd, een laatste variant is de openslaande garagedeur. Een openslaande garagedeur bestaat feitelijk uit twee garagedeuren die u vanuit het midden aan één of aan beide zijden kunt openen. Vaak wordt er door onze professionals uit Noord-Holland een loopdeur geplaatst, terwijl de andere garagedeur alleen vanuit de binnenkant te openen is. Het voordeel van openslaande garagedeuren is dat u hierbij eenvoudig naar binnen kunt, en dat u indien nodig kan profiteren van een volledige opening. Een openslaande garagedeur is tegen aantrekkelijke prijzen verkrijgbaar bij menig expert uit de regio. Vraag snel een vrijblijvende offerte aan en vergelijk op prijs en aanbod.

Wilt u graag advies over het type garagedeur voor in uw woning in Noord-Holland?

Wij informeren u met alle plezier over de voordelen van kanteldeuren, openslaande deuren en roldeuren.

Garagedeur met loopdeur

Wij hebben al een aantal keer de mogelijkheid voor een loopdeur genoemd. Wanneer u een loopdeur laat installeren, dan kiest u er in feite voor dat een deel van de garagedeur apart open te maken is. Een loopdeur is bijvoorbeeld geschikt voor het doorlaten van fietsen, of wanneer u af en toe de garageruimte gebruikt als werkplaats. Is de garage echter alleen in gebruik als stalling voor de auto? Dan is een loopdeur niet direct handig. Loopdeuren kunnen worden geïnstalleerd bij zowel kanteldeuren als roldeuren, of bij een sectionaaldeur. Wilt u in uw huidige garagedeur een loopdeur installeren? Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Aandrijvingen

De meeste houten en kunststof garagedeuren zijn te bedienen met behulp van een koord, of door simpel weg de hendel te gebruiken. Het is echter ook een optie om te kiezen voor een elektrische bediening. Bij een elektrische bediening zullen onze professionals uit Noord-Holland een motortje in de deur installeren. Een elektrische garagedeur kan zowel met behulp van een bediening als met sensoren bediend worden. Kiest u voor een afstandsbediening? Dan kunt u deze meenemen in de auto, sensoren zijn nog handiger, u hoeft dan zelf niets te doen. Voor bedrijfspanden hebben wij een elektrische bediening met een knop aan de binnenzijde van de garagedeur.

garagedeur met loopdeur
garagedeur aandrijving

Houten of kunststof

Hoewel traditioneel de meeste garagedeuren van metaal werden gemaakt. Zijn tegenwoordig houten en kunststof deuren het meeste in trek. Houten deuren hebben als voordeel dat zij een warme uitstraling hebben, en als authentiek worden gezien. Kunststof daarentegen heeft diverse voordelen op het gebied van duurzaamheid en isolatie. Wilt u graag weten of houten producten een goede optie zijn als materiaal voor garagedeuren bij u in Noord-Holland? Aarzel dan niet om onze specialisten om advies te vragen. Zij hebben een overzicht van voor- en nadelen van zowel houten als kunststof artikelen.

Prijzen

De prijzen voor garagedeuren zijn afhankelijk van meerdere factoren. De belangrijkste factor is de vorm van bediening waar u voor kiest. Een elektrische besturing kan leiden tot een verhoging van de kosten met €300,- ten opzichte van een handmatige besturing. Daarnaast is ook het materiaal een belangrijke factor. Een houten garagedeur is over het algemeen goedkoper dan de kunststoffen variant. Wilt u zeker weten wat de prijs wordt voor een garagedeur naar uw wensen? Neem dan snel contact met ons op via het webformulier en wij bieden u enkele vrijblijvende offertes aan van specialisten uit Noord-Holland.

garagedeur expert Noord-Holland

Vrijblijvend offertes vergelijken

Door de prijsopgaven van meerdere professionals met elkaar te vergelijken is het mogelijk om tot wel 25% te besparen op de uiteindelijke kosten voor een garagedeur naar uw wensen. Let bij het vergelijken altijd op de diensten die bij de prijs zijn inbegrepen. Zo voorkomt u dat u onverwachts toch nog extra kosten voor bijvoorbeeld levering of installatie. Daarnaast adviseren wij om tevens de prijzen voor additionele opties zoals een loopdeur of elektrische besturing naast elkaar te zetten. Voor welke professional uit Noord-Holland u ook kiest, wij verzekeren u van een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen!

Meerdere expertises onder één dak

Bij ons netwerk profiteert u niet alleen van snel en vakkundig advies over garagedeuren, wij werken tevens samen met specialisten op het gebied van hekwerken, zonwering en plaatsen van een dakkapel. Via het webformulier komt u eenvoudig met hen in contact.