Kunststof dakkapel laten plaatsen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Kunststof dakkapel

Met het plaatsen van een dakkapel vergroot u gemakkelijk uw woonoppervlak. Kunststof is daarvoor een heel geschikt materiaal. Heeft u al één van hout maar overweegt u een renovatie? In dat geval kunt u ook de zijwangen en boeidelen vervangen of bekleden. Wij zijn een netwerk van bedrijven die onder meer prefab dakkapellen produceren en plaatsen. Bent u op zoek naar een vakman voor het plaatsen of een renovatie van een dakkapel? Neem dan via onze offertepagina contact met ons op. U krijgt meerdere offertes toegestuurd van specialisten bij in de buurt. Zo bent u verzekerd van de beste prijs!

Kunststof dakkapel vervangen

Voordelen van kunststof

De basis van een dakkapel wordt gemaakt van kunststof of hout. Dat laatste is iets voordeliger, maar toch zijn er tal van redenen waarom kunststof voor zowel prefab als traditioneel plaatsen de beste keuze is. Het materiaal is waterdicht en bestand tegen alle weersinvloeden. Daarbij isoleert het uitstekend en is het verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven. De kleurverandering is slechts minimaal. Schilderwerk bijhouden is overbodig, waardoor er nog maar weinig onderhoud overblijft. Wilt u graag deze voordelen met de uitstraling van hout? Dankzij speciale bekleding met houtlook kunt u de zijwangen van uw dakkapel niet van echt hout onderscheiden.

Kunststof dakkapel plaatsen

Opbouw uit losse onderdelen of 1 deel?

Een kunststof dakkapel laten plaatsen kan op twee verschillende manieren. De eerste mogelijkheid is op basis van losse onderdelen. Hierbij is de basisconstructie, de afwerking van de zijwangen en boeidelen en het kozijn van kunststof materiaal. Eventueel wordt het kunststof in de basisconstructie vervangen door hout. Het plaatsen van een prefab dakkapel is echter ook mogelijk. Prefab houdt in dat het van tevoren in de fabriek geproduceerd wordt. Het materiaal wordt in een mal gegoten wat een naadloze constructie als gevolg heeft. Prefab bestaat uit polyester. Het plaatsen van prefab is sneller en heeft minder overlast als gevolg.

Gladde beplating of houtlook?

Als u een dakkapel laat plaatsen kan deze op verschillende manieren afgewerkt worden. Indien u kiest voor een prefab geproduceerd model, hebben de zijwangen en boeidelen een gladde, strakke en moderne uitstraling. Ook één die uit losse delen bestaat kan worden afgewerkt met een gladde kunststof beplating. Heeft u liever een houtlook? Gebruik dan keralit bekleding voor de zijwangen. Dit heeft een houtnerfstructuur en zal niemand onderscheiden van echt hout. Indien gewenst worden ook de kozijnen vervangen door kunststof met een houtlook. Bent u benieuwd naar de kosten of wilt u een renovatie laten uitvoeren op uw bestaande dakkapel? Neem dan contact met ons op via de offertepagina en vraag vrijblijvend meerdere offertes aan!

Optimale isolatie

Één van de grote voordelen van het plaatsen van een kunststof dakkapel is dat het uitstekend isoleert. Dit bespaart u uiteindelijk geld op uw stookkosten. Heeft u een bestaande van hout en overweegt u een renovatie? Gebruik dan een bekleding van kunststof en verhoog op die manier direct de isolatiewaarde. De meeste warmte verdwijnt door de ramen en kozijnen. Voor optimale isolatie doet u er goed aan om ook deze te vervangen door kunststof kozijnen. Warmte weerstand wordt uitgedrukt in een RC waarde. Deze moet minimaal 2,5 zijn. In het geval van een prefab polyester dakkapel is echter een RC waarde tot 4.0 mogelijk!

Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes en bespaar op uw investering

Indien u het offerteformulier op de contactpagina invult sturen wij u vrijblijvend meerdere offertes toe.

Onderhoudsarm

Omdat hout wordt aangetast door het weer heeft dit meer onderhoud nodig dan kunststof. In tegenstelling tot hout heeft kunststof niet elke paar jaar een nieuwe laag verf nodig. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt is voldoende onderhoud. Neem hiervoor de zijwangen, boeidelen en de kozijnen af met lauw warm water. Maak de raamrubbers schoon en controller het hang- en sluitwerk in de kozijnen. Bescherm uw platte dak en haal alle bladeren en takken weg. Wilt u het liefst helemaal geen onderhoud hoeven plegen? Dan is een prefab dakkapel met een schuin dak een aanrader. De dakpannen verminderen de kans op lekkages en beschadigingen.

Renovatie of vervangen

Hebt u een houten dakkapel en overweegt u een renovatie? Als deze erg verouderd is, is het een optie om hem volledig te vervangen met één van kunststof. Dit brengt uiteraard extra kosten met zich mee. Wellicht hoeft niet uw hele dakkapel vervangen te worden en is slechts een gedeeltelijke renovatie voldoende. U kunt deze namelijk eenvoudig laten bekleden met kunststof. Een renovatie scheelt u behoorlijk in de kosten, maar geeft net zo’n mooi eindresultaat. Behalve de zijwangen en boeidelen loont het ook om de houten kozijnen te vervangen door kunststof. Dit creëert niet alleen minder onderhoud maar het gaat ook langer mee en isoleert uitstekend!

Kunststof dakkapel renovatie

Prijzen

Er is geen standaard prijs, omdat er geen standaard dakkapellen bestaan. De prijs hangt volledig af van het formaat, het materiaal en de extra opties. Voor een prefab kunststof dakkapel betaalt u gemiddeld €3.000,- tot €3.500,-. Per strekkende meter ligt de prijs rond de €1.000,- en €1.200,-. Bij de aanschaf van een dakkapel, prefab of traditioneel, krijgt u verschillende opties. Rolluiken, horren, ventilatieroosters en sunscreens zijn niet perse onmisbaar, maar kunnen wel het wooncomfort verhogen. Voor een automatisch rolluik betaalt u tussen de €600,- en €1.000,-. De andere genoemde opties zijn iets voordeliger.

Kunststof dakkapel offertes

Besparen door te vergelijken

Een renovatie of het laten plaatsen van een prefab kunststof dakkapel is een flinke uitgave en niet iets wat u zomaar doet. Omdat elke aanbieder andere prijzen hanteert, loont het om meerdere specialisten te vergelijken op hun prijs en aanbod. Daarom krijgt u via ons offerteformulier niet één maar tot 5 offertes toegestuurd van specialisten uit uw regio. Door deze niet alleen te vergelijken op de eindprijs, maar ook op de voorwaarden en garanties weet u zeker dat u de beste prijs betaalt. Bent u overtuigd? Vraag dan snel meerdere offertes aan en bespaar op uw nieuwe prefab dakkapel.