Spijlenhekwerk laten plaatsen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Spijlenhekwerk

Spijlenhekwerk bestaat uit verticale, ijzeren spijlen. Een spijlenhekwerk werd vroeger vooral geplaatst bij bedrijven maar tegenwoordig ook als tuinomheining van woonhuizen. Een voordeel van spijlenhekwerk is dat het erg sterk is. Zoekt u een vakman die een afrastering van ijzer bij u kan installeren? Wij zijn een netwerk van professionals op het gebied van hekwerken. U komt via de offertepagina op ons contactformulier terecht. Wanneer u deze invult ontvangt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes voor het plaatsen van een afrastering. U vergelijkt ze zelf op basis van aanbod en prijzen. Kies voor de vakman met de beste voorwaarden of de laagste prijs. Voordat u het weet geniet u van een prachtig tuinhek.

poorten spijlenhekwerk

Verschillende uitvoeringen

Bij een tuinhek van ijzer hebt u de keuze uit vele verschillende uitvoeringen. Bij een klassieke stalen afrastering zitten de spijlen tussen de onder- en bovenkant gelast. Het is tevens een optie om de spijlen door te laten lopen en ze rond of puntig af te werken. Naast ronde spijlen hebt u de keuze uit stevige, vierkante spijlen. Bij een sierlijk stalen tuinhek zit er verschil in de uitgestoken hoeveelheid waardoor de bovenkant van de afrastering een golvende beweging lijkt te maken. Een stalen afrastering is in de meeste gevallen zwart of groen. Een tuinhek van ijzer is echter verkrijgbaar in vele verschillende kleuren dankzij een likje verf.

stalen afrastering tuin

Beveiliging van terrein

Een spijlenhekwerk van ijzer wordt veel gebruikt als beveiliging van een terrein. Het verbuigen van de stalen afrastering is vrijwel onmogelijk omdat deze zo stevig is. Neemt u een hoge omheining van ijzer? Dan is het tevens moeilijk om over het spijlenhekwerk heen te klimmen. Dit alles maakt een stalen afrastering al veilig. Het is echter mogelijk om een spijlenhekwerk nog veiliger te maken. Wanneer u de spijlen aan de bovenkant van het tuinhek laat uitsteken, dan ontstaat er een scherpe puntrand. U kunt tevens een puntenkam of schrikdraad op de omheining bevestigen. Dit maakt het vrijwel onmogelijk om over het spijlenhekwerk van ijzer te klimmen.

Tuinomheining

Naast het beveiligen van een bedrijventerrein wordt een stalen spijlenhekwerk ook toegepast in een tuin. Bij een stalen tuinhek is het plaatsen van sierhekwerk een leuke optie. Sierhekwerk is een stalen afrastering voorzien van sierlijke motieven. Een sierhekwerk wordt ook wel gezien als een elegante versie van een spijlenhekwerk. Een sierhekwerk kan uw tuin een hele andere look geven. U hebt de keuze uit vele verschillende patronen in een sierhekwerk. Daarnaast kunt u opzetstukken van de omheining kiezen. De sierpijl, dennenappelvorm of lantaarn op de afsluiting zijn erg populair. In een tuin wordt ook wel eens een light spijlenhekwerk toegepast. Deze tuinomheining heeft dunnere en vriendelijkere spijlen.

Poorten met spijlenhekwerk

Een tuinomheining van ijzer is erg mooi maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat u uw eigen tuin nog in kunt komen. Als u een stalen afrastering wilt binnenkomen dan zijn poorten onmisbaar. U hebt de keuze uit vele verscheidene soorten poorten, allen in dezelfde stijl als de stalen omheining. Poorten die draaien of schuiven, kleine poorten voor in de tuin of sierlijke poorten voor sierhekwerk. Het automatiseren van de poorten in de omheining is mogelijk. Op deze manier moet u niet altijd de auto uitstappen wanneer u aan komt rijden. Een dubbele poort is ideaal bij een bedrijf of een woning met een brede oprijlaan.

Hekwerk plaatsen

Het plaatsen van een hekwerk is voor de ervaren klusser niet lastig. Controleer altijd eventuele bijgeleverde instructies. U slaat in elke hoek een paaltje in de grond. Daartussen spant u een stuk touw. Maak de grond vlak en geef op het touwtje aan waar een paal moet komen. Maak hier een gat en zet daar de paal in met een beetje beton ter versteviging. Bevestig tussen de palen het stalen hekwerk. Controleer altijd of u een vergunning nodig hebt tijdens het plaatsen van een tuinomheining. Twijfelt u of het plaatsen goed gaat komen? Dan kunt u het beste een vakman inhuren.

Prijzen

U bent natuurlijk benieuwd naar de prijzen van een tuinomheining. De prijzen van een afrastering van ijzer hangen af van verschillende factoren. De kleuren, coating en eventuele extra opties van het tuinhek zijn bijvoorbeeld van invloed op de prijzen. De gemiddelde prijs per meter van spijlenhekwerk is €60,-. Sierhekwerk is iets duurder, hierbij kunt u rekenen op een gemiddelde prijs beginnend bij €65,- per meter. Ziet u het zelf installeren van een tuinhek niet helemaal zitten? De installatiekosten van een tuinomheining liggen gemiddeld tussen de €10,- en €20,- per meter. Wilt u een prijsindicatie voor het installeren van een omheining om uw tuin? Dan kunt u het beste offertes aanvragen.

Op zoek naar een specialist op het gebied van hekwerken? Vergelijk vrijblijvend offertes!

Sierhekwerk, gaashekwerk, balkonhekwerk en poorten plaatsen tegen lage prijzen.

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Een tuinhek van ijzer is erg mooi en heeft vele voordelen. Wilt u een omheining met bijpassende poorten laten plaatsen? Wij zijn een netwerk van vakmannen op het gebied van hekwerk. Wanneer u het contactformulier op de offertepagina invult ontvangt u tot maximaal vijf offertes. Deze vergelijkt u met elkaar op basis van aanbod en prijzen. Kies bijvoorbeeld voor het bedrijf uit de uw regio dat de scherpste prijs bied voor de klus. Het aanvragen van offertes is gratis en geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. We zorgen ervoor dat uw tuin binnen no time is voorzien van een afrastering.

spijlenhekwerk offertes