Sierhekwerk laten plaatsen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Sierhekwerk

Sierhekwerk is eigenlijk een elegante versie van spijlenhekwerk. Omdat sierhekwerk wordt gemaakt van staal, is het mogelijk om dit in verschillende vormen te buigen. Na het vormen wordt sierhekwerk verzinkt en gecoat. U vindt hier meer informatie over sierhekken van ijzer. Bent u op zoek naar iemand die smeedijzeren sierhekken kan installeren? Wij zijn een netwerk van vakmannen met ervaring in het plaatsen van sierhekwerk. Via onze offertepagina kan u het contactformulier invullen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u meerdere vrijblijvende offertes. Deze vergelijkt u vanuit uw luie stoel op basis van prijzen en aanbod. Vervolgens kiest u zelf de vakman met de beste voorwaarden of de laagste prijs.

Sierhekken

Onderhoudsvrij & uniek

Sierhekken hebben vele voordelen. Een stalen tuinhek is onderhoudsvrij. Sierhekken worden namelijk altijd ondergedompeld in zink en daarna meestal gecoat. Deze manier van bewerken staat ook wel bekend als het duplex systeem. Bij het coaten wordt er verf in de vorm van poeder aangebracht op het stalen tuinhek. Hierna wordt het tuinhek gebakken. Dit zorgt ervoor dat de verf heel stevig op het hekwerk zit waardoor het niet roest en de verf niet afbladdert. Hierdoor heeft sierhekwerk van metaal een hele lange levensduur. Sierhekwerk is daarnaast uniek vanwege de vele opties waaruit u kan kiezen. Bijvoorbeeld verschillende patronen en opzetstukken.

sierpoorten

Klassiek/modern

U hebt de keuze uit klassieke of moderne sierhekken van ijzer. Hierdoor kunt u de tuinomheining aanpassen aan uw woning en de stijl van uw tuin. Moderne sierhekken van ijzer zijn heel strak. Als u niet van een klassieke tuinomheining houdt dan is een stalen spijlenhekwerk ook nog een leuke, strakke optie. Klassieke smeedijzeren sierhekken hebben daarentegen vele sierornamenten. Een klassiek stalen hekwerk is voorzien van sierpunten, ornamenten en/of krullen. Ze hebben een nostalgische uitstraling. Er zijn uiteraard tevens moderne en klassieke smeedijzeren loop- en inrijpoorten verkrijgbaar. Het is tevens mogelijk om klassiek of modern sierhekwerk van metaal aan te passen naar uw wensen.

Volledig op maat

U kunt uw smeedijzeren tuinomheining helemaal op maat laten maken. Bij het op maat maken van een tuinhek begint u bij de basis. De basis van een tuinhek van metaal bestaat uit de vorm en de kleur. De meeste sierhekken van ijzer zijn zwart of groen maar dankzij de coating hebt u de keuze uit alle RAL kleuren. De volgende stap in het op maat maken van een tuinhek is het toevoegen van bepaalde onderdelen. Plaats bijvoorbeeld opzetstukken op de stalen tuinomheining. De dennenappel en sierpijl behoren tot de meest bekende en populaire opzetstukken. Lantaarns op de hoeken geven ook een leuk effect. Tot slot kiest u of u een poort wilt toevoegen met wellicht een intercom of brievenbus.

Sierpoorten

Bij het plaatsen van smeedijzeren sierhekken worden tevens vaak sierpoorten geplaatst. U hebt de keuze uit verschillende soorten smeedijzeren sierpoorten. Veel gekozen stalen sierpoorten zijn looppoorten. Een looppoort is een simpele en kleine poort waar iemand doorheen kan lopen. Er bestaan tevens sierpoorten van ijzer waar auto’s doorheen kunnen. Een voorbeeld hiervan is de draaipoort, met één of twee openslaande deuren. Bij deze sierpoorten is ruimte aan de voorkant en achterkant vereist. Hebt u geen extra ruimte? Dan is een schuifpoort van ijzer wellicht de juiste keuze. Daarnaast is het elektrisch maken van de sierpoorten mogelijk. Dit is ideaal omdat u dan de auto niet uit hoeft om de poort te openen.

Sierhekwerk plaatsen

Het plaatsen van stalen sierhekken is voor een ervaren klusser niet erg moeilijk. Bepaal waar het smeedijzeren tuinhek komt te staan en sla paaltjes in elke hoek. Span tussen de paaltjes een touw met behulp van een waterpas. Het touwtje moet op circa 5 cm boven de grond hangen. Markeer de plekken waar palen moeten komen. Graaf hier gaten van ongeveer 50 cm diep. Stort hier 10 cm beton in en plaats de palen. De houders voor het hekwerk moeten op dezelfde hoogte als het gespannen touwtje terecht komen. Stort vervolgens de rest van het beton en plaats het hekwerk.

Prijzen

Sierhekwerk van ijzer heeft vele voordelen. U bent natuurlijk benieuwd naar de prijzen van stalen hekwerk voordat u een tuinhek laat plaatsen. De prijzen van smeedijzeren tuinhekken hangen af van verschillende factoren zoals de coating en het toevoegen van een poort. De prijs van een tuinhek van ijzer ligt tussen de €30,- (niet gecoat) en €120,- per meter. U kunt een standaard stalen tuinhek eenvoudig online bestellen. Het is echter ook een optie om een tuinomheining van metaal helemaal op maat te maken. Een tuinomheining op maat is duurder dan een standaard tuinomheining van metaal. Voor een andere kleur dan zwart of groen liggen de prijzen bijvoorbeeld 10% hoger.

Op zoek naar een specialist op het gebied van hekwerken? Vergelijk vrijblijvend offertes!

Sierhekwerk, gaashekwerk, balkonhekwerk en poorten plaatsen tegen lage prijzen.

Vergelijk & bespaar

Hekwerk van ijzer heeft vele voordelen. U kunt de stijl van sierhekwerk helemaal aanpassen aan de stijl van uw tuin. Zoekt u een vakman die hekwerk van metaal voor u kan installeren? Wij zijn een netwerk van specialisten op het gebied van sierhekwerk. Als u het offerteformulier invult ontvangt u maximaal vijf offertes. De offertes vergelijkt u op aanbod en prijzen. Vervolgens kiest u uit de ontvangen offertes zelf de vakman met de meest gunstigste voorwaarden, de laagste prijs of allebei. Het aanvragen van offertes is gratis en geheel vrijblijvend. Wilt u advies over de types sierhekken of de prijs van het coaten van een hekwerk van metaal? Vind via ons netwerk een bedrijf uit regio!

sierhekwerk offertes