Houten dakkapel laten plaatsen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Houten dakkapel

Met het plaatsen van een houten dakkapel creëert u eenvoudig extra licht en ruimte in uw woning. Plat of schuin dak, prefab of traditioneel geplaatst: door de vele opties wordt de dakkapel op maat gemaakt en bent u verzekerd van een uitbreiding die past bij uw woning. Ook als u er al een heeft en u deze wilt laten renoveren of een reparatie wilt laten uitvoeren kunt u bij ons terecht. Wij zijn een netwerk van specialisten verspreidt door heel Nederland. Via onze offertepagina vraagt u snel en gemakkelijk meerdere offertes aan. Vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders zodat u er zeker van bent dat u niet teveel betaalt!

Waarom hout?

Als u eenmaal gekozen hebt om een aanbouw te laten plaatsen komt u al snel tot de volgende keuze: kunststof of hout? Hoewel kunststof lang mee gaat heeft een houten dakkapel toch een aantal voordelen. Waar kunststof voornamelijk prefab geproduceerd wordt, worden houten dakkapellen eenvoudig op maat gemaakt. Dat komt omdat deze, behalve prefab, ook ter plekke gebouwd worden. Daarbij verandert u gemakkelijk het aanzicht door de houten zijwangen in een andere kleur te schilderen. Hout is stevig, er is eenvoudig een reparatie op uit te voeren en, wat misschien wel het grootste voordeel is, liggen de prijzen een stuk lager.

Traditioneel of prefab houten dakkapel?

Een tweede keuze die u moet maken als u een houten dakkapel wilt laten plaatsen, is de keuze tussen het traditioneel of prefab laten plaatsen. Wanneer u hem traditioneel laat plaatsen wordt dit volledig op maat gedaan. Hierdoor is er veel aandacht voor details en is elk dak geschikt. Gemiddeld liggen de prijzen voor een traditioneel geplaatste houten dakkapel zo’n 25% hoger dan prefab. Bij prefab worden de houten dakkapellen van tevoren in de fabriek gemaakt. Het geheel wordt in één stuk bevestigd. Zo is de prefab aanbouw in een dag geplaatst, wat voor minder overlast en afval zorgt.

Houten dakkapel plaatsen

Verschillende breedtes

Houten dakkapellen komen in verschillende vormen en maten. Maar goed ook, want elk dak is anders. Er zitten vanuit de gemeente bepaalde regels aan het plaatsen van een aanbouw. Zo moet er minimaal een halve meter tussen de aanbouw en de rand van het dak zitten. Toch zijn er veel mogelijkheden wat betreft de breedte: vooral bij traditioneel geplaatste dakkapellen, maar ook in het geval van prefab. Wilt u de houten dakkapel over twee kamers gebruiken? Laat dan een scheidingswand plaatsen. Op deze manier is het delen van de dakkapel met uw buren ook een optie. Tot slot heeft de breedte ook betrekking op het aantal kozijnen en ramen. Tot vier meter breed is er maar één kozijn nodig.

Houten dakkapel prijzen

Plat of schuin dak?

Prefab of op maat? Er zijn verschillende opties bij de afwerking. Vaak kiest men een plat dak. Het grote voordeel van een plat dak, is dat u deze in sommige gevallen vergunningsvrij kan laten plaatsen. Daar komt nog bij dat de prijzen bij een plat dak stukken lager liggen dan de prijzen voor een schuin dak. Toch zitten er ook voordelen aan een schuin dak. Omdat de afvoer van regenwater op een schuin dak vanzelf gaat, en bladeren en takken niet blijven liggen is er geen risico op verstopte afvoeren of stilstaand water. Zo heeft een schuin dak een langere levensduur. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag via ons netwerk meerdere vrijblijvende offertes aan.

Vergelijk vrijblijvend diverse offertes en bespaar op uw investering

Indien u het offerteformulier op de contactpagina invult sturen wij u vrijblijvend meerdere offertes toe.

Houten dakkapel bekleden

Dakkapel bekleden

Ook als u een houten dakkapel laat plaatsen kunt u deze met kunststof laten bekleden. Keralit gevelbekleding is kunststof met houtlook. U hoeft het nooit meer te schilderen en het wordt strak afgewerkt. Een andere mogelijkheid is het bekleden met zink. Zink is aan de prijzige kant en werd voorheen voornamelijk op de zijwangen gebruikt. Inmiddels is het ook mogelijk om de gehele dakkapel te bekleden met zink. Dit heeft weinig tot geen onderhoud nodig, beschermt tegen lekkages en geeft een moderne en stijlvolle uitstraling. Daarbij is het een duurzaam materiaal en gaat het een leven lang mee.

Houten dakkapel renoveren

Maatwerk

Wilt u geen prefab aanbouw laten plaatsen, dan kunt u het ook ter plekke op maat laten maken. Bij het plaatsen van houten dakkapellen op maat wordt er voornamelijk gewerkt met hardhout. Dit is duurzaam en gaat lang mee. Een van de voordelen van houten dakkapellen, is dat hier eenvoudig mee gewerkt kan worden. Daardoor worden houten dakkapellen eenvoudig op maat gemaakt, in tegenstelling tot kunststof dat voornamelijk prefab wordt geplaatst. Daarbij is het eenvoudig om houten dakkapellen na het plaatsen nog te bewerken. Door het schilderen van de zijwangen verandert u relatief eenvoudig de uitstraling van uw woning. Ontstaat er een beschadiging? Dan is een reparatie goed mogelijk.

Onderhoud

Hoewel de prijzen van een houten aanbouw lager liggen dan een kunststof dakkapel, heeft het hout wel meer onderhoud nodig. Om het hout te beschermen tegen weer en wind wordt aangeraden om eens in de vijf jaar uw houten dakkapel opnieuw te (laten) schilderen. Wilt u uw houten dakkapel mooi houden? Reinig dan het hout en de kozijnen eens per jaar met lauw warm water. Controleer tegelijk of er een reparatie op het hang- en sluitwerk, de kozijnen, ventilatieroosters of de dakbedekking uitgevoerd moet worden. Als u een plat dak heeft, verwijder dan eventuele bladeren en takken om deze te beschermen.

Dakkapel prijzen

De prijzen kunnen behoorlijk oplopen. De kosten hangen grotendeels af van de hoogte en breedte van de dakkapel en of u deze prefab of op maat laat plaatsen. Ook de dakhelling heeft invloed op de prijzen. Bij een lagere hellingshoek is immers meer materiaal nodig. Toch laat u al een standaard prefab dakkapel van twee meter breed plaatsen voor €3.000,-. De prijzen per meter zijn moeilijk uit te drukken, maar grof gezegd betaalt u tussen de €1.000,- en €1.200,- per strekkende meter. Kiest voor extra opties zoals een sunscreen of hor dan lopen de prijzen wat hoger op. Voor een sunscreen betaalt u gemiddeld rond de €215,- per vierkante meter.

Besparen door te vergelijken

Het laten plaatsen van een houten dakkapel is een investering, maar het verhoogt wel het wooncomfort en de waarde van de woning. Van prefab tot op maat gebouwd, plat of schuin dak: alles is mogelijk. De specialisten uit ons netwerk kunnen u voorzien van een persoonlijk advies zodat u er zeker van bent dat het bij de stijl van uw woning past. Bent u benieuwd geworden naar de prijzen van dakkapellen van verschillende aanbieders of wilt u een reparatie laten uitvoeren? Via onze offertepagina vraagt u gemakkelijk meerdere prijsopgaven aan van specialisten uit uw regio. Vergelijk deze vervolgens zelf zodat u er zeker van bent dat u de beste prijs betaalt!

Houten dakkapel offertes