Garage roldeuren laten plaatsen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Garage roldeuren

Een roldeur rolt verticaal op in een roldeur omkasting. Roldeuren in de garage creëren hierdoor veel plek in en aan de voorkant van de garage. Als u wilt parkeren dan rijdt u tot de voorkant van de deur terwijl u nog steeds de deur kunt openen en sluiten. Daarbij blijft het plafond van de garage vrij. De bediening van de roldeuren in uw garage vindt plaats op afstand met bijvoorbeeld een handzender. De deuren gaan erg lang mee waardoor een reparatie weinig voorkomt. Wij zijn een netwerk van specialisten op het gebied van deuren voor uw garage. Bij ons vergelijkt u verschillende offertes zodat u in contact komt met een garagedeuren specialist bij u in de buurt voor de beste prijs en voorwaarden.

garage roldeuren

Eigenschappen roldeuren

Een roldeur in uw garage is ideaal wanneer een horizontale looprail niet gemonteerd kan worden door een beperkte inbouwdiepte. Omdat roldeuren verticaal oprollen verliest u buiten geen ruimte en ook het plafond van uw garage blijft dankzij een roldeur helemaal vrij. De garage wordt op deze manier helemaal benut en op het plafond kunt u andere dingen kwijt zoals ladders, skiboxen of een surfplank. Een voordeel van de meeste roldeuren is dat ze isolerend, zonwerend, vochtwerend en geluidswerend zijn. Bovendien maakt een roldeur het erg moeilijk om in te breken. Een automatische bediening behoort ook tot de mogelijkheden.

roldeuren

Merken

Er zijn verschillende merken die roldeuren leveren. Zo is er bijvoorbeeld Alulux Resident en Finish Roll-A-Door. Beide merken staan voor hoge kwaliteit. De Alulux Resident ziet er erg mooi uit, heeft een goede isolatie dankzij de dikke lamellen, ze zijn erg duurzaam en erg makkelijk in gebruik. De Finish Roll-A-Door is goedkoper en daardoor iets minder goed geïsoleerd, ook is er minder aandacht besteed aan het uiterlijk van deze roldeuren. Ze zijn echter betrouwbaar, stevig en geschikt voor kleine garages. Andere bekende merken zijn Hörmann, Creon en Roma. Ook deze merken combineren kwaliteit met een scherpe prijs en bieden daarom ook vaak garantie op de garagedeuren.

Roldeuren reparatie

De meeste roldeuren gaan vele jaren mee zonder dat er een reparatie nodig is. Het is echter wel eens mogelijk dat er toch een reparatie moet plaatsvinden. De veer kan bijvoorbeeld kapot gaan waardoor de roldeuren te snel open gaan en zwaar sluiten of juist andersom. Als u een beetje handig bent dan is het mogelijk om de dit zelf te repareren. Mocht u er bij het repareren achter komen dat het niet gaat lukken, of ziet u het zelf niet zitten, dan kunt u de reparatie aan een vakman over laten. Een probleem bij uw roldeur kan erg vervelend zijn, dus de vakman is vaak snel ter plaatse om de roldeur van uw garage te repareren.

Onderhoud aan uw roldeur

Roldeuren zijn erg onderhoudsarm, onderhoud zoals verven en roestvrij maken is dus vrijwel niet nodig. Door preventief onderhoud zult u echter langer van uw roldeur kunnen genieten. Het is daarom verstandig om eens in de zoveel tijd onderhoud uit te voeren. Het reinigen van uw garagedeur is simpel. U doet eerst de ene zijde en daarna de andere, met een zachte spons en groene zeep zodat de lak niet wordt aangetast. Controleer eens in de zes maanden de looprails op vuil en bouten en kijk of alles nog goed werkt. U kunt het onderhoud tevens over laten aan een professional door middel van een servicecontract.

Bent u op zoek naar nieuwe roldeuren voor uw garage? Dan zit u bij ons goed!

Bij ons vergelijkt u offertes zodat u een roldeur van uw keuze laat plaatsen in uw garage voor een lage prijs.

Bediening

De meeste roldeuren hebben een automatische bediening. Met een afstandsbediening of een kleine handzender aan uw sleutelbos opent u gemakkelijk de deuren van uw garage. Bij een handzender is het vaak mogelijk om ook de bediening van andere dingen te regelen zoals verlichting of een hekopener, dit resulteert in erg veel gebruiksgemak. Tegenwoordig is het tevens een mogelijkheid om de deuren van uw garage met uw mobiel of tablet te bedienen. In geval van nood bedient u de roldeuren met de hand met behulp van een slinger.

Prijzen

Voordat u een roldeur aanschaft bent u natuurlijk nieuwsgierig naar de prijs. De prijzen van deuren in uw garage verschillen erg per soort deur. Verschillende factoren zijn van invloed op de prijs. Zo is er al gauw een groot verschil bij de verscheidene merken. Ook is de grootte van de roldeur uiteraard van invloed op de prijs, evenals de accessoires zoals elektrische bediening. De prijzen beginnen bij de meeste bedrijven bij €800,-. Wilt u graag een exacte prijs? Vraag via ons netwerk offertes aan van verschillende bedrijven in uw regio.

roldeuren reparatie

Vrijblijvend offertes aanvragen

U begrijpt dat een roldeur vele voordelen met zich mee brengt. Er zijn vele verschillende merken beschikbaar, voor ieder wat wils. Het repareren van de garagedeuren is niet moeilijk, maar u kunt dit ook laten doen. Roldeuren zijn onderhoudsarm en makkelijk te bedienen vanaf afstand. Bij ons vraagt u geheel vrijblijvend en kosteloos meerdere offertes aan van specialisten op het gebied van garagedeuren bij u in de buurt. Door het vergelijken van deze offertes is het voor u mogelijk om het bedrijf te kiezen dat goed aansluit bij uw wensen.