Garagedeuren laten plaatsen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Garagedeuren Hoofddorp

Veel woningeigenaren in Hoofddorp hebben de garagedeuren van hun garage in de loop der jaren vervangen. Een stalen garagedeur uit de jaren ’80 en ’90 is erg zwaar, isoleert slecht en is inbraakgevoelig.

Tegenwoordig zijn er elektrische garagedeuren beschikbaar die u meer bedieningsgemak geven en tegelijkertijd een betere bescherming tegen inbrekers bieden. Daarnaast is de isolatiewaarde van nieuwe garagedeuren enorm verbeterd en heeft u de keuze uit meerdere varianten. In dit artikel vertellen we u meer over de verschillende soorten, materialen en opties waaruit u bij nieuwe garagedeuren de keuze heeft. Wilt u een graag een op maat gemaakte offerte? Vul dan het offerteformulier in. Met één muisklik ontvangt u zelfs meerdere offertes van specialisten uit Hoofddorp.

Navigeer op deze pagina naar:

Soorten garagedeuren | Materiaalsoort | Bediening | Prijzen | Merken

Garagedeur vervangen

Is uw huidige garagedeur erg inbraakgevoelig? Is deze te tochtig of bent u op zoek naar meer gemak door middel van elektrische bediening? Laat uw deur dan vervangen door een moderne variant. Een sectionale garagedeur is bijvoorbeeld een grote verbetering voor de inbraakgevoeligheid van uw garage en wordt vaak gelijk van elektrische bediening voorzien. De totale kosten voor het vervangen hangen in Hoofddorp af van de deursoort en de opties die u kiest. Kiest u voor garagedeuren met een afwijkende breedte of juist voor deuren met standaard afmetingen. Hou bij het vervangen in ieder geval rekening met een levertijd van een aantal weken en met sloop- en verwijderkosten.

Garagedeur kopen, waar op letten?

 • Beperkt budget?
  Kies dan bij kopen of vervangen voor een stalen kanteldeur. Dit zijn de meest eenvoudige garagedeuren tegen de laagste prijs. Hou er wel rekening mee dat het openen van de deur enige buitenruimte in beslag neemt. Breng zelf nog isolatiemateriaal aan om de isolatie te verhogen.
 • Kleine garage?
  Omdat roldeuren zichzelf bij openen volledig oprollen, nemen ze maar weinig ruimte in beslag. Dit is dus vooral bij kleine garages een ideale oplossing.
 • Klust u vaak in uw garage?
  Kies dan voor dubbele openslaande houten garagedeuren. Houten garagepoorten zijn de best geïsoleerde deuren die verkrijgbaar zijn. Met openslaande deuren loopt u daarnaast snel u garage in en uit, zonder dat u de steeds de volledige deur hoeft te openen.
garagedeuren Hoofddorp

Prijzen garagedeuren

De prijzen voor garagedeuren in Hoofddorp zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de soort die u kiest. Kanteldeuren zijn verkrijgbaar vanaf €500,-. Dit bedrag is inclusief BTW en montage. De prijzen voor een roldeur beginnen bij €600,-. Een sectionaaldeur kost (afhankelijk van de afmetingen) gemiddeld rond de €1.100,-. Dit is inclusief elektrische bediening. Wilt u bij een kanteldeur of garageroldeur gebruik maken van elektrische bediening? Reken dan op een extra bedrag van €200,- tot €300,- . Daarnaast zijn de deuren in verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar. Alhoewel de kleurkeuze voor de prijs vaak niet veel uitmaakt, is het materiaal wel van invloed op de prijs. Zo zijn houten garagedeuren vaak goedkoper dan deuren van kunststof.

Prijstabel: garagedeuren

Soort garagedeur Gemiddelde prijs, inclusief montage én btw*
Kanteldeur €500,- (handmatige bediening) tot €800,- (elektrische bediening)
Garage roldeur €600,- (handmatig tot €800,- (elektrisch)
Sectionaal garagedeur €1.100,- (elektrisch)
Openslaande garagedeur €3.500,- (handmatig) tot €4.500,- (elektrisch)
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

soorten garagedeuren

Soorten garagedeuren

Als u zich al heeft georiënteerd op nieuwe garagedeuren, is het u vast opgevallen dat er vele soorten zijn. Er kunnen vier soorten of types onderscheiden worden. Ten eerste zijn er openslaande garagedeuren. Deze draaien horizontaal naar links en rechts naar buiten toe. Ten tweede bestaan er roldeuren. Deze rollen in kleine segmenten verticaal naar boven toe open. Daarnaast is er nog de sectionaaldeur. Deze variant opent ook verticaal naar boven, maar schuift in grote secties als het ware evenwijdig aan het plafond van uw garagebox naar boven. Dit is vergelijkbaar met een de laatste variant: de kanteldeur. Deze schuift u echter niet in secties maar in zijn geheel naar boven.

garagedeur met loopdeur

Garagedeur met loopdeur

Wij hebben al een aantal keer de mogelijkheid voor een loopdeur genoemd. Wanneer u een loopdeur laat installeren, dan kiest u er in feite voor dat een deel van de garagedeur apart open te maken is. Een loopdeur is bijvoorbeeld geschikt voor het doorlaten van fietsen, of wanneer u af en toe de garageruimte gebruikt als werkplaats. Is de garage echter alleen in gebruik als stalling voor de auto? Dan is een loopdeur niet direct handig. Een loopdeur kan worden geïnstalleerd bij zowel kanteldeuren als roldeuren, of bij een sectionaaldeur. Wilt u in uw huidige garagedeur een loopdeur installeren? Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Openslaande garagedeuren

Wij hebben al vele soorten garagedeuren genoemd, een laatste variant is de openslaande garagedeur. Een openslaande garagedeur bestaat feitelijk uit twee garagedeuren die u vanuit het midden aan één of aan beide zijden kunt openen. Vaak wordt er door onze professionals uit Hoofddorp een loopdeur geplaatst, terwijl de andere garagedeur alleen vanuit de binnenkant te openen is. Het voordeel van openslaande garagedeuren is dat u hierbij eenvoudig naar binnen kunt, en dat u indien nodig kan profiteren van een volledige opening. Een openslaande garagedeur is tegen aantrekkelijke prijzen verkrijgbaar bij menig expert uit de regio. Vraag snel een vrijblijvende offerte aan en vergelijk op prijs en aanbod.

Garage roldeuren

Garage roldeuren zijn de beste optie wanneer een horizontale looprails niet mogelijk is, of als deze niet gemonteerd kan worden. Roldeuren hebben als voordeel dat het plafond vrij blijft van obstakels, in tegenstelling tot kanteldeuren of een sectionaaldeur. Wanneer u roldeuren wilt vervangen en nieuwe gaat kopen in Hoofddorp, moet u goed opletten of deze voldoen aan alle Europese normen. De productnorm is EN 13241-1 de roldeuren van de bekende A-merken voldoen hier zeker aan. Gebruikt u de garageruimte tevens als werkplaats? Dan is het aan te raden om de kunststof roldeuren te voorzien van een goede isolatielaag. Dit zal op de lange termijn zorgen voor minder stookkosten.

sectionaaldeuren Hoofddorp

Sectionaaldeuren

Een sectionaaldeur is een garagedeur die verticaal naar boven opent. Dit betekent dat de sectionaaldeur in delen naar boven en achteren schuift, waardoor de deur stevig blijft, maar niet onnodig veel plaats inneemt. Wilt u voorkomen dat u altijd de hele houten sectionaaldeur moet openen voordat u in de garageruimte komt? Het is een optie om deze te combineren met een loopdeur. Dit betekent dat een deel van de sectionaaldeur ook apart open te maken is. Hoewel een geïsoleerde sectionaaldeur vaak worden geopend met een eenvoudig trekkoord, is het tevens een optie deze van een elektrische bediening te voorzien. Dit zorgt voor een verhoogd woongemak.

plaatsen kanteldeuren

Kanteldeuren

Traditioneel worden in Hoofddorp voornamelijk kanteldeuren geplaatst als garagedeuren. Kanteldeuren worden gekozen vanwege de stevigheid van het materiaal en de eenvoudige plaatsing. Het nadeel van kanteldeuren is echter dat een dergelijke garagedeur veel ruimte inneemt in de garage, doordat hij in één geheel geopend en gesloten wordt. Daarnaast zwenken kanteldeuren uit, wat op de oprit ook voor een beperkt ruimtegebruik zorgt. Wilt u graag uw huidige houten kanteldeuren vervangen door een ander model? Denk dan eens aan de voordelen van een sectionaaldeur. Doordat de methode van installatie vergelijkbaar is, zal de aanblik van de constructie niet veranderen. Wij informeren u graag verder.

Elektrische garagedeur

Een elektrische garagedeur is voor vele mensen in Hoofddorp een ideale oplossing. Niet voor niets worden deze door de monteur in ons netwerk steeds vaker ingebouwd. Grootste voordeel is natuurlijk het gemak. Met een afstandsbediening heeft u de beschikking over een automatische garagedeuropener. Of maak het uzelf nog gemakkelijker en laat sensoren installeren die de elektrische motor activeert zodat uw garagedeur automatisch opent als u komt aanrijden. Ander groot voordeel van elektrische garagedeuren is dat een sleutelgat ontbreekt. Hiermee maakt u het potentiele inbrekers een stuk lastiger. Veel elektrische deuren zijn dan ook voorzien van een Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Geïsoleerde garagedeur

Alhoewel isolatiewaarde van stalen kanteldeuren in de afgelopen jaren is toegenomen, raden we hout of kunststof aan als u het isoleren van uw garage of garagebox in Hoofddorp belangrijk vindt. Kies dan ook altijd voor een roldeur of sectionaaldeur in plaats van een kanteldeur. Een rol- en sectionaaldeur sluit beter af dan een kanteldeur en voorkomen daarmee een hoop tocht. De grootste merken hebben hun kunststof sectionaal- en roldeuren tegenwoordig voorzien van een dubbelwandige isolering. Wilt u een optimale geïsoleerde garagedeur en wilt u niet inleveren op de uitstraling van uw woning in Hoofddorp? Kies dan voor houten garagedeuren. Hout heeft van nature namelijk al een enorme isolerende werking en draagt daarmee dus bij aan het isoleren van uw garage.

Betere isolatie en beveiliging voor uw garagedeur in Hoofddorp nodig?

Vraag met één muisklik vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten uit uw regio!

Gratis offertes aanvragen

Garagedeur met glas

Gebruikt u uw garage ook als hobbyruimte? Heeft u dan al eens gedacht aan garagepoorten met glas? Vensters van glas zorgen voor extra lichtinval, net zoals een raam in een kozijn dat doet. Naast glas kunt u ook kiezen voor transparante polycarbonaat platen. Beide zijn warmtewerend en weersbestendig. Bij op maat gemaakte garagedeuren kunnen glas of polycarbonaat naar wens worden aangebracht. U heeft daarbij de keuze uit verschillende vormen zoals: rechthoekige vensters, segementbogen of decoratieve kruisen, en kunt één of meerdere vensters boven of onder elkaar laten plaatsen. Informeer bij de specialisten in Hoofddorp uit ons netwerk naar de mogelijkheden.

Garagedeur met goede beveiliging

Een garage in Hoofddorp is vaak de slechts beveiligde ingang van een woning. En dat terwijl een garage vaak vol met waardevolle spullen ligt. Denk aan elektrische fietsen, of elektrisch gereedschap zoals een grasmaaier of decoupeerzaag. Het is dus zaak uw garagedeuren goed te beveiligen om uw spullen tegen diefstal te beschermen. Op de markt zijn hiervoor veel oplossingen beschikbaar, die u zelf kunt plaatsen of door een vakman uit Hoofddorp kunt laten installeren. Let bij aankoop van extra sloten wel altijd op het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Sloten met dit keurmerk zijn goedgekeurd door de politie en bieden u een bewezen veiligheid.

Garagedeuren op maat

Veel woningen in Hoofddorp zijn voorzien van een garage met standaard afmetingen. Garagedeuren met standaard afmetingen passen dan vanzelfsprekend prima. Heeft u een huis met garage laten bouwen, of achteraf uw garage laten verbreden? Dan is de kans groot dat u een garagedeur op maat nodig heeft, omdat een standaardmaat qua breedte niet zal passen. De vakmannen uit Hoofddorp die bij ons netwerk zijn aangesloten, beschikken over veel ervaring en maken en installeren voor u zowel, roldeuren, kanteldeuren, openslaande deuren op maat of een sectionaaldeur. Ook het aansluiten van elektrische bediening, of het monteren van extra beveiliging voeren zij graag voor u uit.

Elektrische of manuele aandrijving?

De meeste houten en kunststof garagedeuren zijn te bedienen met behulp van een koord, of door simpelweg een hendel te gebruiken. Het is ook mogelijk om te kiezen voor elektrische bediening. Er wordt dan een motor geïnstalleerd, waarmee een automatische garagedeuropener wordt gecreëerd. Elektrische garagedeuren opent u via bediening aan de muur of via een afstandsbediening. De afstandsbediening neemt u gemakkelijk mee in de auto, zodat u vanuit uw auto de garagedeur kunt openen of sluiten. Volledige automatisering is mogelijk door sensoren te installeren. Zodra u met uw bolide komt aanrijden, opent uw garagedeur automatisch en kunt u direct naar binnen rijden.

Garagedeuropener

Heeft u een garagedeur die u nog handmatig moet openen? Wilt u meer gemak, maar heeft u niet het budget om een volledig nieuwe elektrische garagedeur aan te schaffen? Informeer bij de vakmannen uit ons netwerk die in Hoofddorp actief zijn, dan naar de mogelijkheden om een elektrische garagedeuropener op uw bestaande garagedeur te plaatsen. Een elektrische garagedeuropener is verkrijgbaar in verschillende varianten en voorzien van een aandrijving met een ketting of een tandriem.

elektrische garagedeur

Welke materiaalsoort?

Traditionele garagedeuren in Hoofddorp zijn vaak van staal gemaakt. U kent ze vast nog wel, van die zware deuren die in de jaren ’80 massaal werden ingebouwd in garages van nieuwbouwwoningen. Tegenwoordig zien we bij nieuwe panden steeds vaker deuren van hout in een garage. Houten deuren schilderen vakspecialisten in Hoofddorp voor u in elke kleur en worden vaak als dubbele openslaande deuren toegepast. Maar ook kunststof wordt steeds vaker gebruikt om garagedeuren mee te vervaardigen. Kunststof heeft nauwelijks onderhoud nodig en heeft een hele hoge isolatiewaarde. Qua materiaal heeft u dus de keuze uit: hout, kunststof en staal.

houten garagedeuren Hoofddorp

Hout

Tegenwoordig zijn vooral houten en kunststof garagedeuren in Hoofddorp het meeste in trek. Houten garagedeuren hebben een warme uitstraling en kunt u in elke gewenste kleur schilderen. Hout is een duurzaam product en gaat, mits goed onderhouden, jaren mee. Daarnaast roesten houten garagedeuren niet. Een ander voordeel van hout is dat het een geluidsisolerende werking heeft. Nieuwsgierig naar de prijzen van houten garagedeuren? Vul het offerteformulier in en ontvang meerdere offertes.

kunststof garagepoort

Kunststof

Hoewel traditioneel de meeste garagedeuren van metaal worden gemaakt, zijn op dit moment ook kunststof deuren veel in trek. Groot voordeel van garagedeuren van kunststof is de isolerende werking. Daarnaast zijn deze deuren onderhoudsarm. Kunststof garagedeuren worden als sectionale of als roldeuren geleverd. U hoeft dus geen rekening te houden met de draaicirkel, zoals dat bij openslaande deuren wel het geval is.

plaatsen stalen garagedeur

Staal

Een kanteldeur van staal is de goedkoopste garagedeur die er op de markt verkrijgbaar is. Heeft u dus een beperkt budget, kies dan voor een kanteldeur van staal met handmatige bediening. U investeert daarmee in een deur die erg sterk is, weinig onderhoud nodig heeft en jarenlang meegaat. Stalen garagedeuren kunt tevens met een geïntegreerde loopdeur laten plaatsen.

Nieuwsgierig naar prijzen voor het vervangen van uw garagedeuren?

Kies voor het plaatsen van roldeuren, kanteldeuren of een sectionaaldeur door een specialist uit Hoofddorp!

Gratis offertes aanvragen

Bekende merken

Bij het kopen of vervangen van garagedeuren heeft u de keuze uit een groot aantal merken. De meeste bekende merken zijn Hormann, Novoferm en ASA ABLOY. Die laatste was voorheen bekend onder de naam Crawford. We lichten de merken hieronder nog kort even verder toe. Welk merk uw voorkeur ook heeft, bij de specialisten uit Hoofddorp kunt u terecht voor het kopen, vervangen, installeren en repareren van alle merken. Wilt u een nieuwe garagedeur of bent u nieuwsgierig naar de prijzen van kanteldeuren, roldeuren of een sectionaaldeur bij de specialisten uit ons netwerk? Vul het offerteformulier in, omschrijf u vraag en ontvang meerdere offertes van experts uit Hoofddorp en omgeving.

hormann garagedeuren Hoofddorp

Hormann

Hormann is van oorsprong een Duitse fabrikant van deuren. Het bedrijf is in 1935 opgericht door August Hormann en vooral in de jaren 50 enorm gegroeid. Sindsdien leveren ze binnen- en buitendeuren, met zowel handmatige als elektrische bediening. Bij particulieren is Hormann vooral bekend van de sectionaaldeuren en roldeuren. Maar ook openslaande garagedeuren van kunststof worden door het bedrijf gefabriceerd.

novoferm garagedeuren

Novoferm

Novferm maakt deel uit van de Sanwa Groep, een wereldwijde producent van toegangssystemen. In Nederland levert Novoferm kwaliteitsdeuren voor de zakelijke en particuliere markt. Het bedrijf levert zowel sectionaaldeuren, kanteldeuren en openslaande garagedeuren. De meeste modellen van het merk zijn van het Politiekeurmerk Veilig Woning voorzien.  

assa abloy garagedeur

ASSA ABLOY

Wellicht dat u nog nooit van ASSA ABLOY gehoord hebt, maar zegt de naam Crawford u waarschijnlijk meer. Crawford is in 2011 overgenomen door ASSA ABLOY. Meerdere merken zoals het oer-Hollandse LIPS, maar ook NEMEF en Yale hebben onder ASSA ABLOY hun krachten gebundeld. ASSA ABLOY is hèt merk als het gaat om het vergrendelen en ontgrendelen. Men levert vooral aan de zakelijke markt, maar ASSA ABLOY heeft ook modellen voor garagedeuren voor de particuliere woningmarkt.

garagedeur specialist Hoofddorp

Voordelen inschakelen garagedeurspecialist

Wilt u een nieuwe garagedeur installeren of uw bestaande deur vervangen? Dan raden we u aan de klus altijd aan een garagedeurspecialist uit Hoofddorp uit te besteden. Uitbesteden van de montage aan een specialist bespaart u een hoop tijd. Daarnaast profiteert u van de volgende voordelen:

 • Waardevol advies van de specialist.
 • Snelle en vakkundige montage.
 • Garantie op de montage en deur.
 • Ruime installatie ervaring.

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gemakkelijk prijsopgaven van meerdere professionals in Hoofddorp uit ons netwerk. Hiermee kunt u tot wel 25% besparen op de uiteindelijke kosten voor bijvoorbeeld het vervangen van uw garagedeuren. Let bij het vergelijken van offertes wel altijd op wat er bij de prijs is inbegrepen. Zo voorkomt u dat u onverwachts extra kosten moet betalen. Denk aan voorrijkosten of leveringskosten. We adviseren ook altijd de prijzen van eventuele opties zoals een loopdeur, elektrische bediening of sensoren goed naast te vergelijken. Voor welke professional uit Hoofddorp u ook kiest, wij verzekeren u van een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen! Vraag eenvoudig offertes aan!

Meerdere expertises onder één dak

Bij ons netwerk profiteert u niet alleen van snel en vakkundig advies over garagedeuren, wij werken tevens samen met specialisten op het gebied van hekwerken, zonwering en plaatsen van een dakkapel. Via het webformulier komt u eenvoudig met hen in contact.

aanvragen offertes

Klantervaringen

klantervaring jildert stal
“Wat een verademing zeg, zo’n elektrische garagedeur. Ik rij eenvoudig naar binnen en de deur sluit ook nog eens automatisch. Ideaal hoor!“
Jildert Stal
klantervaring ron wijngaard
“Onze oprit stond altijd vol met de fietsen van de kinderen. Nu we een loopdeur hebben, zetten ze hun fiets weer in de garage en kan ik de auto weer op de oprit parkeren.“
Ron Wijngaard