Hekwerk in Spijkenisse laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Hekwerk Spijkenisse: voor privacy en veiligheid!

Op zoek naar een goed hekwerk in Spijkenisse? Hiermee vergroot u de veiligheid en de privacy van uw tuin! Hekwerken zijn er in allerlei soorten en maten: er is voor elk type huis en tuin dus een geschikt hek te vinden! Benieuwd naar de opties?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt daarna zo snel mogelijk tot 5 offertes van experts in de regio. Vergelijk op prijs en aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina leest u alles wat u moet weten over het plaatsen van hekwerken in de tuin. We leggen uit waar u op moet letten, wat de vele mogelijkheden zijn én u vindt hier handige prijsinformatie. Lees bovendien snel verder als u wilt weten hoe u op de kosten bespaart!

Vind ervaren hekwerkspecialisten in uw regio

Op zoek naar een hekwerk expert? Maak gebruik van onze gratis offerteservice! U komt in contact met meerdere experts in de regio. Vergelijk en kies zelf voor het beste aanbod. Uw besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

De grootste voordelen van onze service:

 • U krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen.
 • Zo kiest u eenvoudig de specialist met de beste prijs.
 • Uw besparing op de kosten loopt op tot wel 40%!
 • De aanvraag is gratis en verder zonder verplichtingen!

Waarom een hekwerk Spijkenisse in plaatsen?

  Twijfelt u over het plaatsen van een hekwerk in Spijkenisse? Hekken hebben tal van belangrijke voordelen. Het grootste voordeel is waarschijnlijk de veiligheid. U beveiligt uw huis tegen buitenstaanders in inbrekers én beschermt uw kinderen en huisdieren omdat zij niet zomaar de straat op kunnen rennen.

  Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen en redenen voor het plaatsen van een nieuw hek.

 • U beveiligt uw tuin, omdat buitenstaanders niet zomaar uw terrein op kunnen lopen. Dit schrikt inbrekers af.
 • U voorkomt ongelukken. Huisdieren en kleine kinderen lopen niet meer weg en blijven op uw eigen grond.
 • Hekken zorgen voor een duidelijke erfgrens. Zo voorkomt u problemen met de buren.
 • Ze zien er stijlvol uit en dragen bij aan de uitstraling van uw tuin. Ook geven ze u meer privacy omdat niemand meer zomaar in uw tuin kan kijken.
 • Een sterk beveiligd hek zorgt voor een lagere verzekeringspremie omdat u beter beveiligd bent.

hekwerk Spijkenisse

Wat kost een hekwerk in Spijkenisse per meter?

Een hekwerk in Spijkenisse kost gemiddeld €50,- tot €120,- per lopende meter. Deze prijs geldt in ieder geval voor een hek van 1 meter hoog. Kiest u voor een hek van 2 meter hoog, dan ligt de prijs hoger, rond de €80,- tot €220,- per meter.

Een goedkoop hek van ongeveer €50,- per meter is een houten of dubbelstaafmat hekwerk met een eenvoudige poort. Ook kiest u ervoor om deze zelf te plaatsen. Voor een hek van €70,- tot €120,- per meter kunt u rekenen op een sierhek of gaashekwerk met een luxe poort en de installatie inbegrepen.

Prijs hekwerk per meter

€50,- tot €120,-

Goedkoop hekwerk
€50,- per meter

Zelf installeren
Voordelig materiaal

Duurder soort hekwerk
€70,- tot €120,- per meter

Laten plaatsen
duurdere materialen

Gratis offertes vergelijken

Wat kosten hekwerken?

De prijzen van de hekwerken zijn afhankelijk van het soort hek dat u kiest. Een sierhekwerk kost gemiddeld €65,- per meter en voor een houten hekwerk betaalt u slechts €50,- per meter. Deze prijzen zijn voor een hek van 1 meter hoog. Kiest u voor een hek van 2 meter hoog dan loopt de prijs natuurlijk op.

Hekwerken kosten: 2024

Soort hekwerk Gemiddelde prijs per meter*
Sierhekwerk €65,-
Gaashekwerk €70,-
Spijlenhekwerk €60,-
Balkonhekwerk €120,-
Dubbelstaafmat hekwerk €50,-
Houten hekwerk €50,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen per meter. Exacte kosten verschillen per vakman: vraag gratis offertes aan!

Hoe is de prijs opgebouwd?

De totaalprijs is op te delen in drie belangrijke categorieën. De helft van de kosten worden bepaald door de materiaalkosten. Welk soort hek u kiest heeft dus een grote invloed op de prijs. Bijna de helft, 45%, gaat naar de arbeidskosten: de montage. Houd er rekening mee dat u daarnaast nog gemiddeld 5% betaalt voor de voorrij- en eventuele leveringskosten.

prijsopbouw hekwerken

Factoren die de prijzen van hekwerken Spijkenisse beïnvloeden

Houd er rekening mee dat de prijzen van hekwerken in Spijkenisse verschillen per situatie. Wat uw buren betaald hebben hoeft dus niks te zeggen over de prijs die u betaalt. Zelfs niet als u kiest voor hetzelfde hek!

Hieronder zetten we de belangrijkste factoren met invloed op de prijs op een rij.

 • Soort hekwerk: er zijn verschillende soorten hekwerken, elk met een eigen prijs. Materiaalkosten zijn de helft van de totaalprijs, dus het gekozen hekwerk heeft een grote invloed.
 • Gekozen materiaal: u kunt kiezen voor hout, kunststof, metaal of andere materialen. Hout is voordelig en metaal juist duurder. Daar staat tegenover dat metaal een stuk veiliger is. De keuze voor het materiaal heeft wel een grote invloed op de prijs.
 • Arbeidskosten: maar liefst 45% van het totaalbedrag wordt beïnvloed door de arbeidskosten. Deze verschillen per hekspecialist, vergelijk daarom altijd verschillende vaklui.
 • Omvang hekwerk: hoe groter het hek, des te hoger de kosten. Dat geldt voor het totaal aantal meters en de hoogte.
 • Wel of geen poort: een poort maakt uw tuin toegankelijk. Handig als er geen achterom of steeg is en u toch met de fiets in de tuin wilt komen. Een poort verhoogt de prijs wel.

Prijsvoorbeelden 2024

Sierhekwerk van 2 meter hoog: u wilt een sierhekwerk plaatsen in de achtertuin, van 2 meter hoogte. De kosten liggen bij een hek van totaal 45 meter rond de €4.950,-. Inclusief poort van €450,- komt de totaalprijs neer op €5.400,-.

Spijlenhekwerk op bedrijventerrein: u wilt uw bedrijventerrein beveiligen met een sterk gaashek. U heeft 75 meter aan hekwerk nodig, dit kost u €4.500,-. Inclusief een poort, elektrische bediening en een intercomsysteem liggen de prijzen rond de €5.600,-.

Kwalitatief sierhekwerk in Spijkenisse!

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod!

Gratis offertes ontvangen

Soorten hekwerken Spijkenisse: wat zijn de mogelijkheden?

Wist u dat er veel verschillende soorten hekwerken in Spijkenisse zijn? Dit maakt het makkelijk om te kiezen voor een stijl die past bij uw huis én bij uw tuin. Er zijn moderne hekken, robuuste hekken en de meer klassiekere hekken.

Hieronder leggen we uit welke opties er allemaal zijn. Twijfelt u nog over het juiste type hek? Een specialist geeft u graag een persoonlijk advies: vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

1. Sierhekwerk Spijkenisse

Het sierhekwerk in Spijkenisse is enorm populair. Er zijn heel veel verschillende soorten sierhekken te krijgen, zodat er voor elke tuin een sierhekwerk te vinden is. Kiest u liever voor een modern sierhekwerk of meer een klassieke: met allerlei rondingen en versieringen aan de bovenkant? Dit hek is ook erg geschikt voor het beschermen van uw huisdieren en kinderen. U kunt het hek uitrusten met een poort, zodat u toch gemakkelijk de tuin in en uit kan.

De prijzen van een sierhekwerk liggen rond de €65,- per meter.

2. Gaashekwerk plaatsen

Toch liever een gaashekwerk plaatsen? Dit is relatief voordelig en snel te plaatsen. Het bestaat uit metalen palen in de grond. Met schroeven wordt het gaas hierop vastgezet. Het voordeel van een gaashekwerk is dat het ook heel eenvoudig is om het gaas ook iets dieper in te graven: perfect voor mensen met honden die van graven houden!

Een gaashekwerk kunt u het beste laten plaatsen door een vakman, zodat u zeker weet dat het gaas stevig en veilig bevestigd is. De prijs van een gaashekwerk begint rond de €70,- per meter.

3. Spijlenhekwerk

Een spijlenhekwerk wordt veel gekozen wanneer het doel is om de tuin te beveiligen. Het spijlenhekwerk is ontzettend sterk en schrikt inbrekers af. Om te voorkomen dat buitenstaanders over uw spijlenhekwerk heen klimmen, is het mogelijk om de spijlen iets door te laten lopen aan de bovenkant ‘of om iets als prikkeldraad aan te brengen.

Spijlenhekwerken ziet u daarom ook veel bij bedrijventerreinen. U kan de poort van het spijlenhekwerk in dat geval extra beveiligen met elektrische bediening en een intercom. Zo ziet u precies wie er voor het hek staat, voordat u de poort opent.

De prijzen van een spijlenhekwerk liggen zo rond de €60,- per meter.

hekwerken Spijkenisse

4. Dubbelstaafmat hekwerk

Een dubbelstaafmat hekwerk bestaat uit stalen draden. Dit materiaal is erg sterk en geschikt voor het beveiligen van uw tuin. De stalen draden zijn voorzien van een coating, in een kleur naar keuze. Hierdoor is het beschermd tegen weersinvloeden en gaat het niet roesten of kromtrekken.

Een dubbelstaafmat hekwerk is, net als een spijlenhekwerk, helemaal open. Wilt u toch meer privacy in de tuin dan is dat mogelijk. Laat bijvoorbeeld klimop tegen het hek groeien of plaats leuke platenbakken om de uitstraling wat op te fleuren. Een dubbelstaafmat hekwerk is met €50,- per meter relatief goedkoop.

5. Balustrade tuin

Een balustrade wordt met name geplaatst bij hoogteverschillen. Dit kan bij het terras of op het balkon, maar ook in de tuin zelf kunnen hoogteverschillen voorkomen. Een balustrade is een laag hek van maximaal 1 meter hoog. Deze wordt meestal niet als tuinomheining gebruikt, maar echt voor de veiligheid in de tuin zelf.

Er is volop keuze uit verschillende soorten balustrades. Van glas, van steen en zelfs van hout of metaal. Kies daarom altijd een balustrade die past bij de stijl van uw huis.

6. Houten hekwerken

Houten hekwerken worden al jarenlang veel geplaatst. Hiervan zijn veel verschillende designs mogelijk. Een laag houten hek is bijvoorbeeld heel klassiek, terwijl u met een strakke houten schutting ook een heel moderne sfeer kunt neerzetten.

Bijkomend voordeel: houten hekken zijn eenvoudig te verven. Hierdoor geeft u het zelf de uitstraling die u wilt. Bent u de kleur zat? Dan verandert u het hek bovendien eenvoudig van kleur! De prijs van een houten hek is ongeveer €50,- per meter: daarmee is het één van de goedkoopste opties.

Goedkoop hekwerk laten plaatsen?

Vind snel een vakman bij u in de buurt en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Hekwerken plaatsen: hoe gaat de vakman te werk?

  Benieuwd hoe de vakman werkt bij het plaatsen van een nieuw hek? Hieronder hebben wij het stappenschema voor u opgeschreven. Het is altijd slim om de montage uit te besteden: u bespaart tijd én energie en bent bovendien verzekerd van het mooiste resultaat.

 • Stap 1: het bepalen van de locatie. Meestal is dit op of tegen de erfgrens aan, maar het kan ook zijn dat het hek op een andere plek moet staan. Dit gebeurt altijd in overleg met de bewoners.
 • Stap 2: palen ingraven. De palen zijn de basis van het hek: als deze goed staan is de rest van het hek ook sterk en stevig. De vakman graaft ze diep genoeg in en verankert ze eventueel met beton. De palen staan op dezelfde hoogte en zijn waterpas: tenzij anders is afgesproken.
 • Stap 3: hek bevestigen. Deze stap is relatief eenvoudig. De vakman bevestigt het hek aan de palen. Dit gebeurt meestal met schroeven of een speciaal draagprofiel. De vakman controleert regelmatig of het hek nog waterpas hangt.
 • Stap 4: de afwerking. Dit bestaat uit het installeren van de poort en eventuele extra beveiliging. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische bediening of intercom, het plaatsen van prikkeldraad of een goed slot.

soorten hekwerken Spijkenisse

Zelf een hekwerk plaatsen of uitbesteden?

  Twijfelt u nog of u zelf een hek kan plaatsen? Vergeet dan niet dat dit fysiek zwaar werk is, en bovendien lastiger dan het lijkt. U wilt dat het hek waterpas staat voor het mooiste resultaat. Bovendien zien we vaak dat zelf geplaatste hekken niet diep genoeg zijn ingegraven en daardoor al snel omwaaien bij een stevige wind.

  Dit zijn de grootste voordelen van het uitbesteden van de montage:

 • U bent verzekerd van het beste en veiligste resultaat.
 • U bespaart uzelf een fysiek zware klus.
 • Van de vakman krijgt u garantie op het geleverde werk.
 • U krijgt altijd een persoonlijk advies!

Nieuwe hekwerken Spijkenisse: hier moet u op letten

Het is niet elke dag dat u nieuwe hekwerken in Spijkenisse laat plaatsen. Logisch dus dat u zich goed wilt voorbereiden. Hieronder zetten we een paar aandachtspunten voor u op een rij waar u misschien nog niet aan gedacht had.

 • Vergunning nodig: controleer eens of u een vergunning nodig heeft voor uw hekwerk. Als uw huis grenst met openbaar terrein of groen dan is de kans groot dat u een vergunning nodig heeft. In de voortuin mag u een hek tot 1 meter hoogte altijd zonder vergunning plaatsen. Meer over de eisen leest u op helpdeskbouwregels.nl.
 • Overleg met de buren: u bent niet verplicht om te overleggen met de buren, maar als u iets plaatst op of tegen de erfgrens is het wel zo netjes om dit alvast even te overleggen. Hebben zij ook interesse in een nieuw hek, dan kunt u mogelijk de kosten delen en het hek op de erfgrens plaatsen.
 • Extra opties: welke extra opties wilt u bij het hek? Hekwerken met poorten worden vooral gebruikt bij tussenwoningen waarbij er geen achterom is naar de tuin. Voor extra beveiliging is een intercom juist handig en wilt u met de auto eenvoudig uw oprit op kunnen rijden dan is een afstandsbediening ook een goed idee. Vraag uzelf alvast af wat u wilt!
 • Keurmerken: hekmerk is een belangrijk keurmerk dat aangeeft dat hekken en de montage hiervan voldoen aan wettelijke eisen en extra veilig zijn. Meer over dit keurmerk leest u op hekmerk.nl.

Besparen op hekwerken?

Vind snel een expert in uw regio en bespaar tot 40% op de kosten!

Gratis offertes ontvangen

Besparen op een hek in Spijkenisse: handige tips!

Wilt u binnenkort een nieuw hek in Spijkenisse laten plaatsen zonder te veel te betalen? Dan zit u goed: hieronder geven we u een paar praktische bespaartips. Zo bent u altijd verzekerd van een eerlijke prijs!

De handigste tips op een rij:

 • Tip 1: kies een lokale specialist. Een vakman bij u in de buurt is altijd goedkoper dan een vakman aan de andere kant van het land. De voorrijkosten zijn namelijk een stuk lager en u betaalt mogelijk zelfs minder leveringskosten!
 • Tip 2: ga voor goedkope materialen. Kies bijvoorbeeld een eenvoudig slot en een houten hek in plaats van een elektrisch bediend spijlenhek!
 • Tip 3: help zelf mee. Vraag de expert welke werkzaamheden u zelf kunt uitvoeren om zo te besparen op de montagekosten.
 • Tip 4: regel een kwantumkorting. Vraag uw buren of zij toevallig ook interesse hebben in nieuwe hekwerken. Door samen één vakman in te huren kunt u de kosten delen!
 • Tip 5: vergelijk offertes. Elke vakman heeft een eigen prijs. Door te vergelijken bent u verzekerd van het beste aanbod en bespaart u tot wel 40% op de kosten.

hekwerk plaatsen Spijkenisse

Hekwerk Spijkenisse laten plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Een hekwerk in Spijkenisse kan niet ontbreken in uw tuin. U krijgt meer privacy, beschermt huisdieren en kleine kinderen en voorkomt dat vreemden zomaar uw tuin binnen kunnen lopen. Bovendien zijn er heel veel verschillende mooie hekwerken die passen bij uw tuin! Benieuwd naar de opties?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt na de aanvraag zo snel mogelijk de prijzen van de verschillende vaklui bij u in de buurt. Vergelijk op basis van prijs en aanbod en kies zo de beste specialist! U bespaart tot wel 40% op de kosten en bent verzekerd van een eerlijke prijs. De aanvraag is gratis en zonder verplichtingen, dus u zit nergens aan vast.

Hier vind u een vakman voor garagedeuren en dakkapellen.

Gratis offertes vergelijken

Veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen over het plaatsen van een nieuw hek? Hieronder geven we antwoord op een paar van de meest gestelde vragen. Als u benieuwd bent naar de prijzen en mogelijkheden, raden we aan om gratis offertes aan te vragen! Zo bespaart u tot wel 40% op de kosten!

Laat een hekwerk plaatsen door een vakman voor het beste resultaat. Deze plaatst eerst de palen: allemaal op dezelfde afstand en dezelfde hoogte. Diep genoeg ingegraven, zodat uw hek niet zomaar omwaait. Daarna bevestigen zij het hek aan de palen. Tot slot de afwerking van het hek en de installatie van de poort.
De prijzen van een hekwerk beginnen al vanaf €50,- per lopende meter. Een houten hekwerk is de goedkoopste optie, een sierhekwerk kost gemiddeld €65,- per lopende meter. Voor een sterk beveiligd spijlenhekwerk beginnen de kosten rond de €60,- per meter. Voor de bediening en eventuele elektriciteit betaalt u extra.
De montagekosten van een hekwerk zijn ongeveer 45% van het totaalbedrag. Betaalt u dus in totaal ongeveer €3.500,- voor uw nieuwe hek dan is ongeveer €1.575,- voor het installeren. Onthoud wel dat de prijzen per hekwerkspecialist verschillen en dat de montagekosten ook verschillen per situatie. Factoren die de montagekosten beïnvloeden zijn het soort poort, eventuele elektrische bediening en extra beveiliging.
Er zijn verschillende hekwerken. De populairste soorten zijn: gaashekwerken, sierhekwerken en spijlenhekwerken. Andere opties zijn houten hekken, dubbelstaafmat hekken en balkonhekwerken of balustrades. Kies een hek dat past bij de stijl van uw huis en tuin. Sierhekwerken zijn zowel verkrijgbaar met een hele klassieke stijl als een hele moderne stijl.
U betaalt gemiddeld €70,- per meter voor gaashekwerk. Dit is de prijs inclusief montage en het gaat hierbij om een hek van 1 meter hoog. Wilt u een gaashekwerk van 2 meter hoog, dan ligt de prijs per meter iets hoger. Het voordeel van gaashekwerk is dat het snel en goedkoop te plaatsen is en dat het een geschikt hek is voor de bescherming van huisdieren en kleine kinderen.
De prijs van een sierhekwerk begint vanaf €65,- per meter. Dit hangt wel af van de hoogte van het hek en de afwerking. Kiest u voor een poort dan loopt de prijs verder. Een poort voor een sierhek kost gemiddeld €700,- aan materiaalkosten en gemiddeld €80,- tot €1.250,- aan montagekosten. Dit hangt sterk af van het soort bediening dat u kiest.