Hekwerken laten plaatsen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Hekwerk Noord-Brabant

De term hekwerk wordt gebruikt voor alle vormen van afrastering in en om huis. Het gaat dan niet alleen over hekken rondom uw tuin, maar ook garagepoorten, balkonhekken en de omheining van een bedrijventerrein. Bij ons bent u aan het juiste adres voor hulp bij de vervanging of plaatsing van gaashekwerk, staafmathekwerk, sierhekwerk, balkonhekwerk en spijlenhekwerk. Hebt u behoefte aan meer informatie over één van de hekwerken die wij aanbieden, of de prijzen hiervan? Stel u dan vandaag nog met ons in verbinding. Wij sturen u met alle plezier een aantal vrijblijvende offertes toe van hekwerken specialisten uit Noord-Brabant.

afrastering Noord-Brabant

Gaashekwerk

Gaashekwerk is één van de meest standaard vormen van afrastering voor openbare ruimtes. Het gaat dan om gaashekwerk met een bovenbuis, die zorgt voor een goede stevigheid. Gaashekwerk kan bijvoorbeeld worden geplaatst langs openbare wegen, maar ook voor een standaard beveiliging van bedrijventerreinen en schoolpleinen. De meeste hekwerken aanbieders uit Noord-Brabant leveren verzinkt gaashekwerk, dat bovendien voorzien kan worden van een speciale coating die de invloed van weer en wind vermindert. U hebt bovendien de keuze uit vrijwel alle RAL kleuren als basiskleur voor het gaas. De plaatsing van gaashekwerk is niet heel ingewikkeld maar moet wel nauwkeurig gebeuren voor een optimale stevigheid.

gaashekwerk Noord-Brabant

Spijlenhekwerk

Een spijlen hek wordt vaak toegepast bij middelbare scholen, of het omheinen van terreinen als een jachthaven. Een spijlenhekwerk kan in verscheidene soorten en maten worden geleverd. Zo bestaat er het standaard spijlenwerk met spijlen die op ongeveer 15 centimeter afstand van elkaar worden geplaatst, en met een platte buis als afwerking. Daarnaast is er ook menig spijlenhekwerk verkrijgbaar dat aan de bovenzijde is aangepast voor een betere inbraakbeveiliging. Zo is het mogelijk om de spijlen te laten uitsteken, maar ook om een speciale kartelrand aan de bovenzijde te creëren. Meer weten over de mogelijkheden? Onze hekwerken experts informeren u graag of stellen meerdere offertes voor u op.

spijlenhekwerk

Sierhekwerk

Sierhekwerk is de term die wordt gebruikt voor al het hekwerk dat enkel een decoratieve functie heeft. Sierhekwerk kan van verschillende materialen worden gemaakt, maar heeft over het algemeen smeedijzer als basis. Het voordeel van sierhekwerk is dat u op deze manier uw tuin omheind, maar niet afsluit voor de buitenwereld. Ook voor uw voordeur of in uw poort is het mogelijk om sierhekwerk te laten plaatsen. Omdat wij begrijpen dat u wellicht een geheel eigen idee hebt voor de uitstraling van het sierhekwerk, is het bij enkele specialisten uit Noord-Brabant mogelijk om zelf het hek te ontwerpen. U komt in contact met een specialist uit uw regio door een offerte aan te vragen, u ontvangt vervolgens offertes van meerdere bedrijven uit uw regio.

sierhekwerk plaatsen Noord-Brabant

Staafmathekwerk

Steeds vaker krijgen wij van onze klanten uit Noord-Brabant de vraag naar staafmathekwerk. Deze hekwerken vorm is een ideale combinatie van het budget van gaashekwerk en de stevigheid van een spijlenhekwerk. Tegenwoordig is het staafmathekwerk dan ook de meest geplaatste variant. Staafmathekwerk bestaat uit een draadmat met verticale mazen, die verbonden wordt met horizontale en verticale staven voor de stevigheid. Bij de meeste hekwerken leveranciers is staafmathekwerk in twee varianten verkrijgbaar: het budgettaire model met een buisstaander, en de extra stevige variant met een kokerstaander. Voor welk model u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw budget en de eisen aan stevigheid.

staafmathekwerk

Engels hekwerk

Een vorm van afrastering die niet zo bekend is bij de meeste van onze klanten uit Noord-Brabant is Engels hekwerk. Dit is een houten afrastering gemaakt van eikenhouten planken. Eikenhout is een zeer uitstekend materiaal voor het maken van een afrastering, doordat het materiaal in onbewerkte vorm zeer goed bestand is tegen weersinvloeden. De term Engels hekwerk staat voor een houten afrastering waarbij de planken op ongeveer 9 centimeter van elkaar geplaatst zijn en met elkaar verbonden door een verzinkte staaldraad. Deze hekken zijn hierdoor geschikt als omheining van een weide, maar ook als leuk detail bij een kinderboerderij of speeltuin.

goedkoop hekwerk Noord-Brabant

Dubbelstaafs hekwerk

Wilt u een afrastering met de elegantie van een gaashekwerk en de stevigheid van een spijlenhekwerk? Dan moet u kiezen voor staafmathekwerk, dat hebben we hierboven ook al aangegeven. Wist u dat deze hekwerken vorm ook wel wordt aangeduid met het begrip dubbelstaafs hekwerk of DSM hekken? De term dubbelstaafs komt van het feit dat bij dergelijke hekken de draadmat niet aan één kant is vastgezet aan horizontale buizen, maar aan twee kanten. Zo wordt een grotere stabiliteit gecreëerd. Een dubbelstaafs mathekwerk bestaat uit palen, draadmatten en langlipbeugels. Met enige handigheid is het dan ook mogelijk zelf de afrastering te plaatsen.

Wilt u uw tuin omheinen met een goedkoop maar elegant hekwerk?

Onze hekwerken experts helpen u graag met het vinden van het juiste model. Vraag vrijblijvend offertes aan!

Smeedijzeren hekwerk

Wij noemden hierboven al dat smeedijzer een veelgebruikt basismateriaal is voor het maken van sierhekwerk. Smeedijzer is niet heel duur en kan worden voorzien van een speciale beschermlaag om de kans op beschadiging en slijtage te verminderen. Smeedijzer is bovendien gemakkelijk in verschillende vormen te buigen, waardoor het mogelijk is om zelf het ontwerp voor uw sierhekwerk bij de hekwerken expert uit Noord-Brabant aan te geven. Hoewel smeedijzeren sierhekwerk het meeste rondom tuinen wordt geplaatst, kan het ook dienen als balkonhekwerk of voor ramen. Het is aan te raden om hierover eerst meer informatie op te vragen.

Elektrisch hekwerk

Naast dat het mogelijk is om garagepoorten en schuifpoorten te voorzien van een elektrische bediening, is het tevens een optie om het volledige hek onder stroom te zetten. Hierbij wordt dan door de draadmat of in de spijlen een bepaalde stroomfrequentie gezet, die ervoor zorgt dat mensen een schok krijgen zodra zij het hek aanraken. Het onder stroom zetten van hekken is echter wel verbonden aan vele wettelijke eisen en regels. Wij adviseren daarom ook om altijd met een hekwerken professional uit Noord-Brabant samen te werken, voordat u een dergelijk elektrisch hek laat monteren. Heeft u andere vragen? Stel ze gerust, wij zijn u met alle plezier van dienst.

elektrische poort Noord-Brabant

Dakterras hekwerk

Onder de categorie balkonhekken vallen ook hekken voor een dakterras. Ook het hekwerk rondom een dakterras moet zeer stevig bevestigd worden. Wij verankeren hiervoor, net als bij het balkonhekwerk, de staven in de vloer, en verbinden deze met de onderliggende balkenstructuur. De meeste balkonhekken en hekken voor een dakterras zijn 1.20 hoog. Wilt u graag een hogere variant of wilt u het balkonhek voorzien van een overklimbeveiliging? Vraag dan om advies op maat van een hekwerken professional uit ons netwerk in Noord-Brabant. Deze zal u met alle plezier over de verschillende opties informeren en u de nodig praktische ondersteuning aanbieden.

dakterras hekwerk Noord-Brabant

Balkonhekwerk

Naast alle hekken voor tuinen, bieden wij ook menig balkonhekwerk aan. Balkonhekken zijn anders dan de standaard hekken, omdat zij op een geheel andere manier moeten worden bevestigd. Om te voorkomen dat balkonhekwerk te zwaar wordt, maken wij dit in de meeste gevallen van kunststof of aluminium. Daarnaast is het ook mogelijk om balkonhekken van hout te bestellen. Hoewel de meeste balkonhekken een standaard spijlenhekwerk hebben, is er tevens een meer decoratieve vorm van balkonhekwerk mogelijk. Kijk bij een specialist naar de diverse ontwerpen die worden aangeboden en maak hieruit een keuze voor het balkonhekwerk dat het beste bij u past.

poorten Noord-Brabant

Poorten

De meeste hekken zijn ervoor bedoeld om buitenstaanders af te weren. Het moet echter voor uzelf en uw medewerkers nog wel mogelijk zijn om door het hek naar binnen te gaan. Hiervoor zijn er verschillende poorten te bestellen bij onze aanbieders uit Noord-Brabant. De meeste poorten kunnen zowel handmatig als elektrisch bediend worden. Wij bieden onder andere poorten aan die aansluiten bij een gaashekwerk, spijlenhekwerk, sierhekwerk en die op maat zijn gemaakt voor het (dubbelstaafs) staafmathekwerk. Wilt u graag uw huidige poorten vervangen of deze koppelen aan een speciale vorm van inbraakbeveiliging? Dat is zeker een optie. Laat u hierover goed informeren.

draaipoort Noord-Brabant

Schuifpoorten

Een schuifpoort is de ideale oplossing voor het openen van een gedeelte van een spijlenhekwerk. Schuifpoorten zijn relatief eenvoudig: een deel van het hek zal achter een ander deel schuiven en zo een opening vrijlaten. Het voordeel van een schuifpoort is bovendien dat deze gemakkelijk te beveiligen is. Kies bijvoorbeeld voor een elektrisch systeem, waarbij een pasje of afstandsbediening de schuifpoort opent. Wilt u kunnen controleren wie er op het terrein is? Dan is het tevens een optie om de schuifpoort te koppelen aan een speciale vorm van toegangscontrole. Onze hekwerken experts uit Noord-Brabant geven u met alle plezier meer informatie.

garagedeur Noord-Brabant

Garagepoorten

Garagepoorten of garagedeuren vallen tevens onder het begrip hekwerken en afrastering. Garagepoorten worden door menig specialist ook wel garagedeuren genoemd, en zijn verkrijgbaar in een groot aantal soorten en maten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de standaard rolpoorten, maar zijn er ook poorten te bestellen die twee openklappende deuren hebben, of waarin een deur verwerkt is die los kan worden geopend. De kosten voor het plaatsen van garagepoorten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Wilt u weten wat de prijs wordt voor een poort naar uw wensen? Vraag dan vrijblijvend een aantal offertes bij ons aan en vergelijk deze zelf.

hekken Noord-Brabant

Prijzen

De prijs voor het laten installeren van balkonhekken of een standaard afrastering variëren nogal van elkaar. Invloedsfactoren zijn onder andere de afmeting van het hek, het gekozen materiaal en het soort hekwerk dat geplaatst moet worden. Het is dan ook niet mogelijk om zo een prijsindicatie te geven, zonder dat wij meer weten over uw wensen en budget. Wilt u weten wat de prijzen worden voor spijlenhekwerk, gaashekwerk, balkonhekwerk of staafmathekwerk naar uw wensen? Aarzel dan niet om vrijblijvend een aantal offertes bij ons aan te vragen. Wij helpen u graag verder en garanderen dat uw hekken bij ons in goede handen zijn.

hekwerk prijzen Noord-Brabant

Vrijblijvend offertes vergelijken

Bent u van plan om uw huidige balkonhekken te vervangen door een nieuwe en duurzame variant? Wilt u graag de omheining van uw tuin op een veilige maar toch sierlijke manier uitvoeren? Of hebt u vragen over het prijsverschil tussen een enkel- en dubbelstaafs hek? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze hekwerken experts uit Noord-Brabant informeren u met alle plezier over de verschillende hekwerkstijlen en de mogelijkheden hiervoor. Wilt u meer weten over prijzen? Geef dan uw wensen aan ons door en wij zorgen ervoor dat u enkele offertes krijgt toegestuurd die u zelf met elkaar kunt vergelijken.

Meerdere expertises onder één dak

Wij werken niet allen samen met menig hekwerken specialist ook voor het plaatsen van dakkapellen of het monteren van garagedeuren bent u bij ons op de juiste plek. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Wij informeren u met alle plezier.