Hekwerk in Gelderland laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Hekwerk Gelderland: voor privacy en veiligheid!

Een hekwerk in Gelderland is onmisbaar in de tuin. Niet alleen zorgt het voor privacy, het verhoogt ook de veiligheid. U houdt buitenstanders buiten en voorkomt dat huisdieren of kleine kinderen weg kunnen lopen. Er zijn veel verschillende soorten hekken, zodat u eenvoudig iets kiest dat past bij de stijl van uw huis. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt na de aanvraag tot 5 offertes van experts in uw regio. Kies het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Interesse in nieuwe hekwerken in de tuin? Op deze pagina leest u alles wat u moet weten: van de vele mogelijkheden tot een indicatie van de prijzen en handige bespaartips!

Vind ervaren hekwerkspecialisten in uw regio

Op zoek naar een ervaren hekspecialist? Maak gratis gebruik van onze offerteservice. U komt snel in contact met meerdere experts in uw regio: kies nu de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de kosten!

De voordelen van onze service op een rij:

 • U krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen in uw regio.
 • U kiest zelf eenvoudig de hekspecialist met het beste aanbod.
 • De besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs.
 • Het vergelijken van offertes is gratis en verder helemaal vrijblijvend!

Waarom een hekwerk Gelderland in plaatsen?

  Waarom kiezen voor een hekwerk in Gelderland? Er zijn verschillende redenen waarom mensen gaan voor een tuinomheining. Allereerst omdat het veel privacy biedt. Bij een hoog hek kan niet iedereen zomaar in uw tuin kijken, dus u bent vrij om te doen wat u wil. Een andere belangrijke reden is de veiligheid. Hekwerken kunnen buitenstaanders uit uw tuin weren en voorkomen dat uw (kleine) kinderen of huisdieren ontsnappen. Zo kunt u ze met een gerust hart in de tuin laten spelen terwijl u zelf een kop koffie drinkt!

  De 5 belangrijkste voordelen van het plaatsen van hekwerken:

 • Een hek beveiligt uw huis. Een hekwerk schrikt inbrekers namelijk af en voorkomt dat u het slachtoffer wordt van gelegenheidsinbrekers. Bovendien kan niet zomaar iedereen in uw tuin binnenlopen.
 • Het zorgt voor een duidelijke erfgrens tussen de grond van u en uw buren. Dit voorkomt ruzies en irritaties.
 • Het verhoogt de veiligheid. Uw kinderen en huisdieren kunnen niet zomaar weglopen en lopen zo geen gevaar.
 • Hekwerken geven uw huis een luxueuze uitstraling. Zeker sierhekwerken zien er prachtig uit en dragen bij aan de woningwaarde.
 • Een hekwerk dat bedoeld is voor de beveiliging van uw huis kan de verzekeringskosten flink verlagen.

hekwerk Gelderland

Wat kost een hekwerk in Gelderland per meter?

De gemiddelde prijs van een hek ligt tussen de €50,- en €120,- per meter. Dat is nogal een verschil! Zo is er voor elk budget een geschikt hek te vinden. Een goedkoop hek zelf installeren is bijvoorbeeld een goede manier om geld te besparen. De gemiddelde prijs ligt dan rond de €50,- per meter.

Kiest u voor een iets duurder hek voor een betere beveiliging en laat u deze plaatsen door een vakman? Dan liggen de prijzen hoger, rond de €70,- tot €120,- per meter. Maar let op: de prijzen verschillen per specialist!

Prijs hekwerk per meter

€50,- tot €120,-

Goedkoop hekwerk
€50,- per meter

Zelf installeren
Voordelig materiaal

Duurder soort hekwerk
€70,- tot €120,- per meter

Laten plaatsen
duurdere materialen

Gratis offertes vergelijken

Wat kosten hekwerken?

De kosten van hekwerken in Gelderland beginnen vanaf €50,- per meter. Welk hek u kiest heeft een grote invloed op de prijs. Een houten hekwerk of een dubbelstaaf mat hekwerk is de goedkoopste optie: hiervoor betaalt u gemiddeld €50,- per meter. Liever iets stijlvollers? Een sierhekwerk laat u al plaatsen vanaf €65,- per meter. Hier zitten meer versieringen op en geven uw tuin daarom een mooie uitstraling.

Voor een degelijk en veilig spijlenhekwerk liggen de kosten rond de €60,- per meter.

Kosten hekwerken: 2024

Soort hekwerk Gemiddelde prijs per meter*
Sierhekwerk €65,-
Gaashekwerk €70,-
Spijlenhekwerk €60,-
Balkonhekwerk €120,-
Dubbelstaafmat hekwerk €50,-
Houten hekwerk €50,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen per meter. Exacte kosten verschillen per vakman: vraag gratis offertes aan!

Hoe is de prijs opgebouwd?

Ongeveer 50% van de totaalprijs wordt bepaald door de materiaalkosten. Heeft u een klein budget, dan is het slim om te kiezen voor een goedkoop hek om flink te besparen op de kosten! De overige 50% wordt bijna volledig opgemaakt aan arbeidskosten. Slechts 5% van het totaalbedrag gaat naar de voorrij- en leveringskosten.

prijsopbouw hekwerken

Factoren die de prijzen van hekwerken Gelderland beïnvloeden

Houd er wel rekening mee dat de prijzen van hekwerken in Gelderland flink kunnen verschillen. Dit is afhankelijk van meerdere factoren, en daarom is de prijs bij elke situatie uniek.

Belangrijke factoren met invloed op de totaalprijs:

 • Soort hekwerk: er is keuze uit verschillende soorten hekwerken en elk hek heeft een eigen prijs. Sierhekwerken kosten gemiddeld €60,- per meter terwijl u voor een balkonhekwerk gemiddeld €120,- per meter betaalt.
 • Gekozen materiaal: welk materiaal uw hek heeft speelt ook een rol. Hout en kunststof zijn relatief goedkoop, metaal is iets duurder.
 • Arbeidskosten: bijna de helft van de totaalprijs wordt bepaald door de arbeidskosten! Elke specialist hanteert een eigen uurtarief, waardoor de arbeidskosten per bedrijf verschillen.
 • Omvang hekwerk: hoe groot het hek moet zijn bepaalt hoeveel u moet betalen. Bij een grote tuin heeft u nu eenmaal meer materiaal nodig, waardoor de materiaalkosten stijgen.
 • Wel of geen poort: voor een afgesloten achtertuin heeft u geen poort nodig, dat bespaart op de kosten. Voor een hek in de voortuin moet wel een poort worden toegevoegd. Dit verhoogt de totaalprijs.

Prijsvoorbeelden hekwerken 2024

Sierhekwerk in de voortuin: om te voorkomen dat buren steeds door de tuin lopen laat u een sierhekwerk plaatsen. U heeft voldoende aan 16 meter hekwerk. Inclusief plaatsen en poort betaalt u dan ongeveer €1.800,-.

Houten hekwerk in de achtertuin: voor de privacy laat u een houten hekwerk plaatsen. U heeft hiervoor een hek van in totaal 30 meter nodig, zonder poort. De hekwerkspecialist rekent u hiervoor €2.250,-.

Kwalitatieve hekwerken tegen de laagste prijs!

Vraag gratis offertes aan en vind snel een vakman in uw regio!

Gratis offertes ontvangen

Soorten hekwerken Gelderland: wat zijn de mogelijkheden?

Er is volop keuze uit verschillende soorten hekwerken in Gelderland: kies dus voor een hek dat past bij uw huis en bij de stijl van uw tuin! Sierhekwerken zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en designs, zodat er voor elk type huis een geschikt hek te vinden is. Hout is klassiek en eenvoudig en een spijlenhekwerk zorgt voor een grote mate van veiligheid!

Hieronder gaan we kort in op de vele mogelijkheden van de verschillende soorten hekwerken. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn en welk hek het beste bij u past? Vraag dan gratis offertes aan!

1. Sierhekwerk Gelderland

Sierhekwerk in Gelderland heeft een stijlvolle en vaak luxueuze uitstraling. Het wordt veel gebruikt voor de omheining van voortuinen, maar een sierhekwerk is ook geschikt voor de tuin. Het bestaat vaak uit staal en lange dunne spijlen. Aan de bovenkant zitten sierlijke vormen.

Sierhekwerken zijn in verschillende designs te krijgen: ook als u op zoek bent naar een meer modernere uitstraling is een sierhekwerk een goede oplossing. De prijzen van sierhekwerken beginnen vanaf €65,- per meter.

2. Gaashekwerk plaatsen

Wilt u voorkomen dat uw huisdieren uit de tuin ontsnappen of wilt u de tuin flink beveiligen? Dan is het een goed idee om gaashekwerk te laten plaatsen! Het ruitvormige gaas wordt bevestigd aan een stalen frame. Bij huisdieren is het mogelijk om het gaas ook in de grond te plaatsen, zodat zij zichzelf niet naar buiten kunnen graven.

Het ziet er robuust en veilig uit. Om de privacy te vergroten kunt u er eventueel nog begroeiing tegenaan planten, zoals klimop! Voor bedrijventerreinen of als u echt de veiligheid wilt verbeteren is het nog mogelijk om prikkeldraad bovenaan het gaashekwerk te plaatsen. De prijs van een gaashekwerk is gemiddeld €70,- per meter.

3. Spijlenhekwerk

Een spijlenhekwerk is perfect om de tuin beter te beveiligen zonder een uitzicht te verliezen. U kunt zowel hoge als lage spijlenhekwerken plaatsen: vaak worden hoge hekken gebruikt in de achtertuin en gaat het in de voortuin vaak om lage hekken van een meter hoog.

Een spijlenhekwerk is een metalen hek met lange spijlen. U kan ervoor kiezen om de spijlen nog een stukje uit te laten steken aan de bovenkant, zodat niemand zomaar over het hek heen kan klimmen, of om deze aan de bovenkant af te werken met een horizontale balk. Als poort in een spijlenhekwerk is het slim om te kiezen voor een vergelijkbare stijl in plaats van een dichte poort. Zo creëert u eenheid. De prijzen van een spijlenhekwerk beginnen rond de €60,- per meter.

hekwerken Gelderland

4. Dubbelstaafmat hekwerk

Dubbelstaafmat hekwerk is een goedkoop alternatief voor een spijlenhekwerk. Dit hek bestaat uit stalen draden, voorzien van een zinklaag. Door de dubbele horizontale draad gebruikt bij dit type hekwerken, bent u verzekerd van een hoge mate van veiligheid.

Vindt u het dubbelstaafmat hek een goede keuze vanwege de veiligheid maar past het qua stijl niet zo goed bij uw woning? U kan dit hek heel goed verfraaien aan de hand van bloembakken, klimop en bloempotten. U kunt er van alles aan hangen voor een mooiere uitstraling! De prijzen beginnen vanaf €50,- per meter.

5. Balustrade tuin

Voor het verfraaien van de tuin is het ook een optie om een balustrade in de tuin te plaatsen. Veel mensen doen dit rondom het terras, om een terrein af te bakenen. Een andere optie is bij hoogteverschillen in de tuin, voor de veiligheid om en een speels effect te creëren.

Balustrades zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende materialen, kleuren, soorten en stijlen: zo is er voor ieder wat wils. Kies bijvoorbeeld voor een stenen balustrade in de romeinse stijl voor een unieke sfeer! Liever iets moderners? Dan is het ook een optie om een eenvoudige houten of metalen balustrade te plaatsen.

6. Houten hekwerken

Houten hekwerken zijn al decennia lang populair. Het is goedkoop en relatief snel te plaatsen. Bovendien blijft het hout goed bewerkbaar, dus is het ook mogelijk om in de toekomst nog aanpassingen te doen.

Houten hekwerken zijn zowel hoog als laag verkrijgbaar en zowel voor de achtertuin als voor de voortuin. Doordat u het hout eenvoudig kan verven kiest u zelf de kleur en kan u deze in de toekomst zelfs nog veranderen! Wilt u ook een houten schutting in de tuin? De prijzen hiervoor liggen rond de €50,- per meter.

Besparen op de kosten van een sierhekwerk in Gelderland?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Hekwerken plaatsen: hoe gaat de vakman te werk?

  Hoe gaat een vakman eigenlijk te werk bij de installatie van nieuwe hekwerken? Hieronder hebben we de verschillende stappen in grote lijnen omschreven.

 • Stap 1: plaats bepalen. U bepaalt samen met de vakman de exacte locatie van het hek. Meestal is dit op of net naast de erfgrens, maar het kan ook een andere locatie zijn.
 • Stap 2: de vakman graaft nu de palen van het hek in. Hierbij houdt hij er rekening mee dat de palen allemaal diep genoeg ingegraven zijn zodat ze niet zomaar omwaaien bij de eerste storm. Daarnaast let hij op dat de palen waterpas komen te staan.
 • Stap 3: nu bevestigt de specialist het hek aan de palen. Afhankelijk van het soort hekwerk, gebeurt dit door middel van schroeven. Ook hierbij controleert hij regelmatig of het hek nog waterpas is.
 • Stap 4: tot slot volgt de afwerking. Dit bestaat uit eventuele elektra voor een elektrische bediening van de poort en het afstellen van de poort. Nu is uw hekwerk klaar voor gebruik.

soorten hekwerken Gelderland

Zelf een hekwerk plaatsen of uitbesteden?

  Wilt u een goedkoop hekwerk laten plaatsen dan raden we aan om dit niet zomaar zelf te doen: de kans is groot dat het hek niet goed geplaatst is en daarom bij de eerstvolgende storm flink beschadigd. Bovendien is het resultaat waarschijnlijk lang niet zo mooi als wanneer u een expert in schakelt. Daarbij is het ook slim om niet te vergeten dat het plaatsen van hekwerken fysiek erg zwaar werk is.

  De voordelen van uitbesteden:

 • Een hekwerk laten plaatsen zorgt voor het mooiste resultaat.
 • De vakman geeft garantie op het materiaal en het geleverde werk.
 • U bespaart uzelf een fysiek zware klus.
 • Een expert geeft bovendien een persoonlijk advies.

Nieuwe hekwerken Gelderland: hier moet u op letten

U laat niet zomaar nieuwe hekwerken in Gelderland plaatsen, dus het is belangrijk om u hier goed op in te lezen. Bovendien is het een grote uitgave en wilt u financiële risico’s zo veel mogelijk vermijden. Hieronder geven we daarom een paar tips en aandachtspunten om op te letten bij het kopen van een nieuw hek!

 • Vergunning nodig: in sommige gevallen heeft u een vergunning nodig voor het laten plaatsen van hekwerken. Dit is vooral zo bij hekwerken in de voortuin. Hekwerken lager dan 1 meter mag u altijd zonder vergunning vragen, voor hogere hekwerken voor of naast uw huis moet u mogelijk wel een omgevingsvergunning regelen. Meer hierover leest u op helpdeskbouwregels.nl.
 • Overleg met buren: als u een hekwerk in de tuin wilt laten plaatsen tegen de erfgrens aan, dan is het verstandig om te overleggen met de buren. Het kan zijn dat zij ook een hek willen en u zo de kosten kunt delen! Het is niet verplicht uw buren op de hoogte te stellen, maar wordt wel aangeraden om problemen te voorkomen. Wilt u niet overleggen, plaats het hek dan niet op de erfgrens maar aan uw kant.
 • Welke extra opties: u kunt kiezen voor extra opties om uw hek verder uit te rusten. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische bediening! Daarnaast hebben veel hekwerken poorten om goed toegankelijk te zijn. Wilt u extra beveiliging dan zijn andere mogelijkheden een intercomsysteem en een goed slot.
 • Keurmerken: verzekerd zijn van de beste kwaliteit? Kies dan voor een hekwerk met een keurmerk. Met het hekmerk-keurmerk weet u zeker dat de producten en de installatie voldoen aan alle wettelijke eisen. Meer hierover leest u op hekmerk.nl.

Goedkoop hekwerk laten plaatsen?

Vind snel een betrouwbare specialist bij u in de buurt en bespaar!

Gratis offertes ontvangen

Besparen op een hek in Gelderland: handige tips!

Goedkoop een hekwerk of balustrade in de tuin laten plaatsen? Dat kan! Hieronder geven we handige tips om te besparen op de kosten van een hek in Gelderland!

 • Tip 1: kies voor betaalbaar materiaal. Ga voor een hek van hout bijvoorbeeld of kies een soort hek dat voordelig in aanschaf is, zoals een dubbelstaafmat hekwerk!
 • Tip 2: kies een lokaal hekwerkspecialist. Zo houdt u de voorrij- en leveringskosten zo laag mogelijk en bespaart u op de kosten.
 • Tip 3: regel een kwantumkorting. Vraag de buren of zij ook interesse hebben in een nieuw hek en regel samen één bedrijf. Door samen te werken daalt de prijs per meter en bent u goedkoper uit.
 • Tip 4: help zelf mee. Vraag de vakman waar u mee kan helpen, zodat u zeker weet dat u niet in de weg loopt. Graaf bijvoorbeeld alvast gaten voor de palen van het hek!
 • Tip 5: vergelijk gratis offertes. Door de prijzen van meerdere hekwerkspecialisten te vergelijken, kiest u gemakkelijk het beste aanbod. Zo bent u een stuk goedkoper uit!

hekwerk plaatsen Gelderland

Hekwerk in Gelderland laten plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Het plaatsen van een hekwerk in Gelderland laat u het best doen door een vakman. Niet alleen zorgt hij ervoor dat uw nieuwe hek waterpas en stevig staat, hij geeft u ook een persoonlijk advies met betrekking tot het soort hekwerk, de poort en de bediening! Op zoek naar een vakman?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van verschillende hekspecialisten in uw regio. Kies zo de vakman met het beste aanbod voor een besparing van maar liefst 40% op de totaalprijs! En geen zorgen: de offerteaanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend. U zit nergens aan vast!

Hier vind u een vakman voor garagedeuren en dakkapellen.

Gratis offertes vergelijken

Veelgestelde vragen

Zijn er nog onduidelijkheden wat betreft het plaatsen van een nieuw hek? Of twijfelt u nog over de juiste keuze? Hieronder geven we antwoord op een paar veelgestelde vragen. Als u persoonlijk advies wilt van een vakman, vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan!

De vakman begint altijd met de palen van het hekwerk. Deze worden op gelijke hoogte geplaatst en diep genoeg ingegraven zodat ze niet zomaar omwaaien. Daarna bevestigt de specialist het hekwerk aan de palen zelf, vaak met schroeven maar dit verschilt per hek. Tot slot volgt de afwerking van de eventuele poort!
De prijs van hekwerk begint vanaf €50,- per meter. Het verschilt wel per soort hek. Zo kost een eenvoudig houten hek gemiddeld €50,- per meter en betaalt u voor een sierhekwerk ongeveer €65,- per meter. Een balkonhekwerk kost iets meer, rond de €120,- per meter. Dat komt ook omdat hier meer eisen aan gesteld worden.
De arbeidskosten bedragen bijna de helft van de totaalprijs: maar liefst 45% van de totaalprijs wordt bepaald door de montagekosten. Betaalt u ongeveer €1.500,- voor een nieuw hek, dan gaat ongeveer €675,- hiervan naar de montagekosten. Deze verschillen wel per hekspecialist: daarom is het altijd verstandig om te vergelijken.
Er zijn verschillende soorten hekken om uit te kiezen: er is niet één de beste keuze, maar wel een beste keuze voor uw situatie. Zo is een sierhekwerk heel stijlvol en zorgt een spijlenhekwerk voor een hogere mate van veiligheid. Een gaashekwerk is juist weer een snelle en goedkope optie en hout heeft een klassieke uitstraling!
U betaalt voor een gaashekwerk gemiddeld €70,- per meter. Dit is inclusief montage. De exacte kosten verschillen wel per hekspecialist, daarom is het slim om de prijzen van verschillende experts te vergelijken. Wilt u een gaashekwerk van 20 meter laten plaatsen, dan ligt de totaalprijs rond de €1.400,-.
Een sierhekwerk kost ongeveer €65,- per meter. U hebt hierbij de keuze uit veel verschillende sierhekwerken. Kiest u voor een hekwerk van meer dan 1 meter hoog, dan is het slim om rekening te houden met bijkomende kosten. Voor een sierhek van 12 meter lang betaalt u rond de €780,-.