Garagedeuren laten plaatsen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Garagedeuren Putten

Bent u stiekem toch wel erg jaloers op die nieuwe geïsoleerde en automatische garagedeur van de buurman? Woningeigenaren in Putten vervangen steeds vaker hun garagedeuren voor een nieuw exemplaar, omdat de oude deuren versleten of slecht geïsoleerd zijn of gewoon niet meer bij de uitstraling van de woning passen.

Nieuwe garagedeuren worden tegenwoordig bijna allemaal gemonteerd met elektrische bediening. Naast meer gemak en een verhoogde isolatiewaarde zijn de nieuwe garagedeuren minder inbraakgevoelig dan oude exemplaren. Op deze pagina vertellen we u meer over de mogelijkheden, zoals het plaatsen van een loopdeur, maar leest u ook meer over de prijzen en voordelen. Wilt u gelijk al offertes op maat ontvangen? Vul dan het offerteformulier in en u ontvangt spoedig interessante aanbiedingen van garagespecialisten uit Putten en omgeving.

Navigeer op deze pagina naar:

Soorten garagedeuren | Materiaalsoort | Bediening | Prijzen | Merken

Garagedeur kopen, waar op letten?

Heeft u een kleine garage? Kies bij het kopen dan voor roldeuren. Roldeuren nemen weinig ruimte in beslag, omdat ze zich bij openen volledig oprollen. Bent u een klusser en gebruikt u vooral uw garage als klusruimte? Kies dan voor extra isolatie, zodat u ook in de koudere wintermaanden van uw klusruimte gebruik kunt blijven maken. Als u voor geïsoleerde openslaande deuren kiest, kunt u daarnaast ook nog snel in- en uitlopen, zonder dat u de volledige garagedeur hoeft te openen.

Ook als u maar een beperkt budget heeft, is vervangen door nieuwe garagedeuren mogelijk. Kies in dat geval voor een stalen kanteldeur met handmatige bediening. Dit zijn de goedkoopste en meest eenvoudige garagedeuren.

garagedeuren Putten

Prijzen garagedeuren

Het kopen van nieuwe kanteldeuren kan al vanaf €500,- inclusief BTW en montage. Dan heeft u alleen handmatige bediening en de keuze uit verschillende kleuren. Kiest u voor elektrische bediening, dan lopen de prijzen voor een nieuwe deur op naar zo’n €800,-. Prijzen voor een roldeur beginnen bij €600,-. Een sectionaal garagedeur is altijd inclusief elektrische bediening en heeft u inclusief montage voor een gemiddeld bedrag van zo’n €1.100,-. Ook volledig nieuwe openslaande garagedeuren zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar, maar wel een stuk duurder. Ga uit van €3500,- voor deuren met handmatige bediening en €4500,- als u de deuren wilt laten uitrusten met elektrische bediening.

Prijstabel: garagedeuren

Soort garagedeur Gemiddelde prijs, inclusief montage én btw*
Kanteldeur €500,- (handmatige bediening) tot €800,- (elektrische bediening)
Garage roldeur €600,- (handmatig tot €800,- (elektrisch)
Sectionaal garagedeur €1.100,- (elektrisch)
Openslaande garagedeur €3.500,- (handmatig) tot €4.500,- (elektrisch)
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

types garagedeuren

Soorten garagedeuren

Op de markt zijn verschillende soorten garagedeuren verkrijgbaar. Afhankelijk van uw situatie en uw persoonlijke voorkeuren is er altijd wel een deur die perfect bij uw garage past. Openslaande deuren draaien bijvoorbeeld horizontaal naar links en rechts naar buiten toe. Dit geeft een meer klassieke uitstraling. Roldeuren rollen in kleine segmenten verticaal naar boven toe open en zijn ideaal bij weinig ruimte in uw garage. Een sectionaaldeur opent ook verticaal naar boven, maar schuift in grote secties als het ware evenwijdig aan het plafond van uw garagebox naar boven. Een kanteldeur schuift niet in secties maar in zijn geheel naar boven. U heeft dus de keuze uit een: openslaande garagedeur, roldeur, sectionaaldeur en kanteldeur.

loopdeur in garagedeur

Garagedeur met loopdeur

Wanneer u een loopdeur laat plaatsen, kunt u een deel van de garagedeur apart openen. Dit is handig voor bijvoorbeeld het doorlaten van fietsen, of wanneer u de garageruimte gebruikt als werkplaats. Gebruikt u uw garage in Putten alleen voor de stalling van uw auto? Dan heeft een loopdeur niet direct een voordeel. Bij zowel nieuwe kanteldeuren, roldeuren als een sectionaaldeur is het mogelijk een loopdeur te laten plaatsen door de experts uit ons netwerk die in Putten en omgeving actief zijn. Wilt u in uw huidige garagedeur een loopdeur plaatsen? Ook daar zijn mogelijkheden voor. Vul het offerteformulier in en kom in contact met experts uit Putten die u graag van deskundig advies voorzien.

Openslaande garagedeuren

Een dubbele openslaande garagedeur bestaat uit twee garagedeuren die vanuit het midden naar beide zijkanten van uw garage opendraaien. Bij deze variant moet u, afhankelijk van de grote van de deuren, wel rekening houden met een grote draaicirkel. Vaak wordt er door de professionals uit Putten daarom een loopdeur geplaatst in één van beide deuren. Het voordeel van zo’n loopdeur is dat u gemakkelijk naar binnen kunt. Een openslaande garagedeur is tegen aantrekkelijke prijzen verkrijgbaar bij menig expert uit de regio. Met slechts één muisklik vraagt u via onze online service meerdere vrijblijvende offertes aan van specialisten uit Putten.

Garage roldeuren

Roldeuren in uw garage zijn de beste optie wanneer een horizontale looprails in verband met onvoldoende ruimte niet gemonteerd kan worden. Roldeuren hebben als voordeel dat het plafond vrij blijft van obstakels. Een voordeel wat kanteldeuren en een sectionaaldeur niet hebben. Let bij het kopen van roldeuren wel goed op of deze aan alle Europese normen voldoen. Roldeuren van de bekende A-merken voldoen hier zeker aan. Maar het is altijd verstandig dit te controleren of na te vragen. Gebruikt u uw garageruimte in Putten als werkplaats? Dan raden we aan uw kunststof roldeuren van een extra isolatielaag te voorzien en een loopdeur in te laten bouwen.

sectionaaldeur Putten

Sectionaaldeuren

Een sectionaaldeur is opgedeeld in een aantal compartimenten. Door deze compartimenten opent de deur in delen verticaal naar boven. Het voordeel daarvan is dat het hele systeem veel steviger is en minder ruimte in beslag neemt dan bijvoorbeeld een kanteldeur, welke uit één geheel bestaat en in één keer in zijn geheel naar boven toe opent.

Een sectionaaldeur kunt u uitbreiden met een loopdeur. Standaard is deze variant voorzien van handmatige bediening middels een trekkoord. Maar voor meer gebruiksgemak kunt u de deur natuurlijk voorzien van elektrische bediening inclusief afstandsbediening.

kanteldeuren

Kanteldeuren

In Putten werden vooral in het verleden veel kanteldeuren met loopdeur geplaatst. Voornaamste reden daarvan was dat deze deuren erg stevig zijn en eenvoudig te plaatsen. Nadeel van kanteldeuren is dat ze veel ruimte innemen in uw garage, omdat de deur in z’n geheel geopend en gesloten wordt. Daarnaast moet u er op uw oprit ook rekening meehouden dat kanteldeuren deels naar buiten toe openen. Wilt u uw huidige kanteldeur met loopdeur vervangen of een ander model kopen? Kijk dan eens naar de voordelen van een sectionaaldeur. In vergelijking met kanteldeuren neemt een sectionaaldeur minder ruimte in Ook zwenkt dit type niet naar buiten toe open en is de inbraakgevoeligheid een stuk lager.

Elektrische garagedeur

Tegenwoordig is er steeds meer vraag naar elektrische garagedeuren. Logisch, want voor een paar honderd euro extra profiteert u al van het gemak van elektrische bediening. Als u met uw auto aankomt rijden kunt u met een afstandsbediening de deuren via een automatische garagedeuropener gemakkelijk openen. Kiest u voor het laten installeren van sensoren? Dan zorgt de motor er zelfs voor dat de automatische deuren via de garagedeuropener openen zodra u met een auto die van het bijbehorende zendertje is voorzien, in de buurt van uw garage komt. De meeste automatische deuren met een garagedeuropener zijn voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen, omdat deze zonder afstandsbediening of sensor vanaf de buitenkant niet te openen zijn. Zo maakt u het inbrekers behoorlijk lastig.

Geïsoleerde garagedeur

Vindt u het goed isoleren van uw garage belangrijk? Bijvoorbeeld omdat u, ook in de winter, de garage regelmatig als ruimte gebruik om te klussen? Laat de deuren dan vervangen door sectionaal- of roldeuren van kunststof. De meeste merken hebben dit type deuren tegenwoordig voorzien van dubbelwandig isolatiemateriaal. Heeft uw woning in Putten veel houten kozijnen en wilt u dat de uitstraling van uw garage daarop aansluit? Kies bij het vervangen dan voor houten garagedeuren. Hout heeft van nature een hoge isolerende werking. Kies bijvoorbeeld voor openslaande houten deuren voor een klassieke uitstraling. Ander voordeel van een houten garagedeur is dat u deze in elke gewenste kleur kunt schilderen.

Wilt u uw garagedeur in Putten vervangen?

Met slechts één muisklik vraagt u vrijblijvend meerdere offertes aan. Vergelijk en bespaar!

Gratis offertes aanvragen

Garagedeur met glas

Wilt u meer licht in uw garage? Laat dan vensters in uw garagedeuren inbouwen. Een raam in een garagedeur kan van zowel van glas als polycarbonaat gemaakt zijn. Polycarbonaat is een harde plastic soort en veel lichter dan glas. Wilt u niet in isolatie achteruitgaan bij het achteraf laten aanbrengen van garageramen? Kies dan voor de isolerende variant van glas of polycarbonaat, want die zijn warmte werend. In de zomer wordt de warmte dus binnen gehouden en in de winter juist buiten. Ramen voor een garagedeur zijn, net zoals het glas voor in de kozijnen van uw woning, verkrijgbaar in verschillende vormen. Denk aan bijvoorbeeld aan rechthoekige of juist gebogen vensters.

Garagedeur met goede beveiliging

Veel mensen in Putten beseffen niet dat een garagedeur vaak een inbraakgevoelige plek is. Garagedeuren zijn vaak niet goed beveiligd tegen ongewenste indringers. Met een loopdeur wordt dat risico zelfs nog iets groter, omdat veel mensen vergeten deze op te slot te draaien. Een dief heeft slechts een paar seconden nodig om waardevolle spullen zoals een decoupeerzaag of elektrische fiets uit uw garage te ontvreemden. Gelukkig zijn er oplossingen verkrijgbaar om uw garage extra te beveiligen. De experts uit Putten adviseren u graag en installeren vakkundig extra beveiliging. Laat wel altijd sloten monteren die een het Politie Keurmerk Veilig Wonen hebben. Dan bent u verzekerd van uitstekende kwaliteit.

Garagedeuren op maat

Wilt u uw garage laten verbreden? Kijk dan goed of een garagedeur met standaardafmetingen nog wel mogelijk is. De vakmannen uit Putten die in ons netwerk actief zijn, informeren u graag over alle mogelijkheden. Zij meten ook de benodigde breedte voor u na en voorzien u vrijblijvend van een offerte met een aantrekkelijke prijs. Met hun ervaring geven ze u waardevol advies, op punten waar u zelf wellicht nog niet bij had stil gestaan. Zowel roldeuren, kanteldeuren als een sectionaaldeur zijn speciaal voor u op maat door de specialist te maken. Maar ook openslaande deuren zijn op maat te bestellen. Vul gelijk het offerteformulier in, omschrijf uw wensen en ontvang spoedig meerdere offertes van garagedeurspecialisten uit Putten en omgeving.

Elektrische of manuele aandrijving?

Goedkopere garagedeuren zijn voorzien van een manuele bediening of aandrijving. Kanteldeuren opent u standaard met een trekkoord. Kiest u voor een stapje luxer, dan is manuele aandrijving via een draaihendel ook mogelijk. Tegenwoordig kiezen de meeste mensen in Putten bij het vervangen van nieuwe garagepoorten echter voor elektrische aandrijving. Door middel van een kleine motor kunt u dan de deuren openen. De goedkoopste vorm van elektrische bediening is middels een knop aan de muur. Veel nieuwe deuren worden echter al geleverd met afstandsbediening, voor meer gebruiksgemak. Wilt u nog meer luxe, laat dan sensoren installeren. Uw garagedeuren openen dan automatisch zodra u met uw auto komt aanrijden.

Garagedeuropener

Wist u dat u een bestaande garagedeur die u handmatig bedient, van een elektrische garagedeuropener kunt voorzien? Een elektrische garagedeuropener maakt gebruik van een ketting of tandriem om de deur te openen.

Voordeel van installatie van een automatische garagedeuropener is dat u niet een compleet nieuwe garagedeur hoeft aan te schaffen en zo dus enorm op kosten bespaart.

elektrisch openen garagedeur

Welke materiaalsoort?

In het verleden zijn veel woningen in Putten van stalen garagedeuren voorzien. Met deze relatief goedkope oplossing konden woningeigenaren in de jaren ’80 en ’90 simpel van een functionele garage worden voorzien. Vanwege de vele voordelen wordt er nu echter steeds vaker voor houten of kunststof garagedeuren gekozen. Houten deuren kunt u bijvoorbeeld in dezelfde kleur als u woning schilderen, waardoor een meer uniforme uitstraling ontstaat. Maar ook de hoge isolatiewaarde van zowel houten als kunststof deuren spreekt veel inwoners van Putten aan. Qua materiaal heeft u bij garagedeuren de keuze uit: hout, kunststof en staal.

garagedeuren van hout

Hout

Houten garagedeuren kunt u in elke gewenste kleur laten schilderen en hebben een warme uitstraling. Daarnaast heeft hout een uitstekende temperatuur- en geluidsisolerende werking. Mits u hout goed onderhoud en minstens éénmaal in de 5 jaren schildert, gaat hout vele jaren mee. Hout is een natuurproduct en daardoor erg duurzaam en milieuvriendelijk. Vul het offerteformulier als u meer wilt weten over de prijzen van houten garagedeuren.

garagepoort kunststof

Kunststof

Garagedeuren van kunststof worden steeds vaker ingebouwd. Dit komt omdat kunststof weinig tot geen onderhoud vereist en jaren meegaat. Daarnaast bieden geïsoleerde kunststof deuren tegenwoordig een uitstekende isolatie omdat steeds meer merken hun garagedeuren van dubbelwandig isoleren. Zowel roldeuren en sectionale deuren zijn als kunststof variant leverbaar. Beide varianten die weinig ruimte in beslag nemen en een grote mate van inbraakveiligheid bieden.

monteren stalen garagedeur

Staal

Is uw budget niet heel erg hoog? Kijk dan naar de mogelijkheden van een garagedeuren van staal. Kanteldeuren zijn vaak van staal gemaakt en in vergelijking met kunststof en houten deuren een stuk voordeliger.

Een garagedeur van staal is onderhoudsarm, enorm stevig en gaat jaren mee. Achteraf elektrische bediening inbouwen is ook bij garagedeuren van staal mogelijk.

Nieuwsgierig naar prijzen voor het vervangen van uw garagedeuren?

Kies voor het plaatsen van roldeuren, kanteldeuren of een sectionaaldeur door een specialist uit Putten!

Gratis offertes aanvragen

Bekende merken

De grootste leveranciers van garagedeuren zijn Hormann, Novoferm en ASA ABLOY. ASA ABLOW was in het verleden bekend onder de naam Crawford. De merken doen weinig voor elkaar onder en bieden allen kwalitatief hoogstaande en innovatieve garagedeuren. De specialisten uit Putten helpen u graag bij het kopen, installeren of repareren van een garagedeur van één van deze merken. Wilt u een nieuwe garagedeur of bent u nieuwsgierig naar de prijzen van Hormann kanteldeuren, of roldeuren van Novoferm? Vul dan het offerteformulier in, omschrijf uw wensen en u ontvangt spoedig maximaal 5 offertes van experts uit Putten.

hormann garagedeuren

Hormann

Hormann is in 1935 opgericht in Duitsland en heeft vlak na de oorlog een enorme groei gekend. Tegenwoordig heeft het bedrijf vestigingen over de hele wereld en levert zowel binnen- als buitendeuren met handmatige en elektrische bediening. Bij particulieren is Hormann vooral bekend van de sectionaaldeuren en roldeuren. Maar ook openslaande garagedeuren van kunststof worden door het bedrijf gefabriceerd.

novoferm garagedeur Putten

Novoferm

Novoferm kent in Nederland drie vestigingen waar in totaal 250 mensen werkzaam zijn. Novoferm maakt kwalitatief hoogstaande deuren voor zowel particulieren als voor de zakelijke markt. Niet alleen voor kanteldeuren voorzien van een loopdeur maar ook voor sectionaaldeuren en zelfs voor dubbele openslaande deuren kunt u bij het merk terecht. De meeste modellen van het merk zijn daarnaast van het Politiekeurmerk Veilig Woning voorzien.

assa abloy garagedeur

ASSA ABLOY

In 2011 is Crawford overgenomen door ASSA ABLOY. Het merk is dè specialist als het gaat om vergrendeling en ontgrendeling van woningen en bedrijfspanden. Onder de paraplu van ASSA ABLOY vallen ook andere Nederlandse merken zoals LIPS, NEMEF en Yale. ASSA ABLOY levert vooral aan de zakelijke markt, maar heeft ook garagedeurmodellen voor de particuliere woningmarkt.

garagedeur specialisten Putten

Voordelen inschakelen garagedeurspecialist

Als u de montage of het vervangen van een garagedeur met of zonder loopdeur uitbesteedt aan een specialist, scheelt dat u een hoop tijd. Daarnaast geven de meeste vakmannen garantie op de installatie. Mocht er onverhoopt toch iets mis zijn gegaan, dan wordt dit zonder bijkomende kosten vervangen Bij de specialisten uit Putten profiteert u van:

  • waardevol advies
  • snelle en vakkundige montage
  • garantie op de montage
  • ruime installatie ervaring

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een professionele garagedeurmonteur uit Putten? Maak dan vrijblijvend en volledig gratis gebruik van onze offerteservice. Vul uw wensen in op het offerteformulier en wij gaan gelijk met u aanvraag aan de slag. We gaan voor u op zoek naar maximaal 5 professionals die in Putten en omgeving actief zijn en bij ons zijn aangesloten. Van hun ontvangt u vrijblijvend een offerte. Zo kunt u dus met maar één muisklik meerdere offertes ontvangen. Vergelijk de offertes op prijs, aanbod en voorwaarden en kies zelf de specialist die u het beste aanbod geeft. Uit ervaring blijkt dat u zo tot wel 25% op de kosten kunt besparen.

Meerdere expertises onder één dak

Wij werken in Putten niet alleen samen met garagedeurspecialisten, maar ook met specialisten op gebied van hekwerken, zonweringen en dakkapellen. Voor al uw klussen in en om het huis kennen wij ervaren specialisten uit Putten. Ook met deze specialisten komt u eenvoudig in contact door het invullen van het offerteformulier.

aanvragen gratis offertes

Klantervaringen

klantervaring garagedeur
“Na die inbraak in onze garage, hebben we snel die oude deur laten vervangen. Deze roldeur is een stuk veiliger en kunnen we ook nog eens met een afstandsbediening openen.“
Eva van Dijk
klantervaring nieuwe garagedeuren
“Na even sparen, hebben we onze kanteldeur vervangen door een sectionaaldeur. De prijs viel ons uiteindelijk mee en de monteur had de nieuwe deur al binnen een dag geïnstalleerd.“
Gilbert van Praag