Garagedeuren laten plaatsen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Garagedeuren Eindhoven

Wilt u nieuwe garagedeuren in Eindhoven laten plaatsen? Wilt u uw oude garagedeur laten vervangen? Of wilt u graag meer informatie? Op deze pagina leest u meer over de verschillende soorten garagedeuren, de mogelijkheden en de materiaalsoorten. Daarnaast bieden wij u een overzicht van de prijzen.

Meer informatie en inzicht in de kosten? Vul het offerteformulier in om gratis offertes te ontvangen. De offertes zijn van bedrijven bij u uit de buurt. Vergelijk de aanbiedingen en bespaar. Laat uw houten, stalen of kunststof garagedeuren monteren door een specialist!

Navigeer op deze pagina naar:

Soorten garagedeuren | Materiaalsoort | Bediening | Prijzen | Merken

Garagedeur vervangen

Is uw garagedeur verouderd? Heeft u last van tocht? Of vindt u de garagedeur niet meer praktisch in gebruik? Laat hem dan vervangen door een vakman uit Eindhoven. Ga bijvoorbeeld voor een handig exemplaar dat omhoog rolt als u aan komt rijden. Geen gedoe meer met kantelende deuren die veel ruimte innemen. Bij het vervangen is het ook mogelijk om de stijl en kleur te kiezen die het beste bij u en uw woning in Eindhoven past. Plaats bijvoorbeeld een loopdeur voor extra gemak. Een loopdeur opent u gemakkelijk en is ideaal om snel de garage in en uit te lopen. De vakman uit Eindhoven verzorgt niet alleen het vervangen en de plaatsing van het nieuwe model, maar zorgt ook dat de oude deur afgevoerd wordt.

Garagedeur kopen, waar op letten?

Weet u precies waar u op moet letten bij het kopen van nieuwe garagedeuren? Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten. Bij oudere woning komt het soms voor dat er een garagedeur is geplaatst die afwijkt van de huidige standaardafmetingen. Kanteldeuren worden veel gebruikt, maar hierbij moet u goed opletten of de isolatie wel in orde is. Een roldeur of een sectionaaldeur zijn een stuk praktischer in gebruik. Openslaande garagedeuren bestaan uit dubbele deuren en hebben een sfeervol uiterlijk. Hierbij moet u wel genoeg ruimte hebben voor de draaicirkel. Welke garagedeur het meest geschikt is voor uw woning in Eindhoven is afhankelijk van de mogelijkheden, het budget en uw persoonlijke voorkeur. Laat u adviseren door een vakman uit Eindhoven. Vraag uzelf het volgende af:

  • Is het mogelijk om een standaard afmetingen te gebruiken?
  • Welke uitstraling wilt u?
  • Wilt u een elektrische of handmatige bediening?
  • Wat is uw budget?
garagedeuren Eindhoven

Prijzen garagedeuren

De prijzen voor het plaatsen en vervangen van garagedeuren zijn afhankelijk van een aantal factoren. De bedieningsvorm heeft onder andere invloed op de prijs. Een elektrische aansturing is duurder dan een handmatige bediening, maar geeft u wel veel meer gebruiksgemak. Het verschil is ongeveer €300,-. Kanteldeuren zijn het goedkoopst. Een dergelijke garagedeur heeft u al vanaf een gemiddelde prijs van €500,-. Garagedeuren zijn in vele kleuren en maten verkrijgbaar. Ook de afmetingen en gekozen afwerking beïnvloeden de prijs voor uw deur. Vraag gratis offertes aan van specialisten uit Eindhoven om meer inzicht te krijgen in de prijzen.

Prijstabel: garagedeuren

Soort garagedeur Gemiddelde prijs, inclusief montage én btw*
Kanteldeur €500,- (handmatige bediening) tot €800,- (elektrische bediening)
Garage roldeur €600,- (handmatig tot €800,- (elektrisch)
Sectionaal garagedeur €1.100,- (elektrisch)
Openslaande garagedeur €3.500,- (handmatig) tot €4.500,- (elektrisch)
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

soort garagedeur

Soorten garagedeuren

U heeft bij het vervangen en aanschaf van een garagedeur keuze uit verschillende opties. Ga bijvoorbeeld voor automatische sectionaaldeur. Deze opent automatisch wanneer u aan komt rijden. U hoeft dan niet meer uit te stappen voor het openen. Een kanteldeur wordt het meest geplaatst in Eindhoven. Combineer uw kanteldeuren met een loopdeur. Dan hoeft u de deur niet helemaal open te kantelen als u in en uit wilt lopen. Meer gebruiksgemak heeft u met roldeuren of sectionaaldeuren. Een sectionaaldeur bestaat uit horizontale panelen. Het is tevens mogelijk om een openslaande garagedeur te plaatsen. Deze deur bestaat uit twee dubbele deuren. Kies uit: kanteldeuren, roldeuren, sectionaaldeuren of openslaande garagedeuren.

garagedeur met loopdeuren

Garagedeur met loopdeur

Wij gaven eerder al de optie voor een loopdeur aan. Loopdeuren worden in Eindhoven veel toegevoegd. Dit komt doordat u met een loopdeur ervoor zorgt dat het eenvoudig is om fietsen of andere kleinere producten uit of in de garage te halen, zonder dat u hiervoor alles moet openen. Een loopdeur wordt altijd handmatig bediend en wordt niet aangesloten op een elektrische besturing.

De vakmannen uit ons netwerk in Eindhoven leveren zowel houten als kunststoffen modellen. Kies voor het juiste hang- en sluitwerk om verzekerd te zijn van een goede beveiliging en het veiligstellen van uw spullen.

Openslaande garagedeuren

Een andere variant is de openslaande deur. Openslaande garagedeuren bestaan over het algemeen uit twee deuren, waarvan de een alleen vanaf de binnenzijde geopend kan worden. Dit betekent dat het zowel geschikt is als eenvoudige loopdeur als een brede deuropening wanneer u de auto wilt stallen. Openslaande garagedeuren bieden een redelijk goede beveiliging, zeker wanneer u ervoor kiest om deze van kunststof te laten maken. Het is tevens een mogelijkheid om te kiezen voor een houten garagedeur die openslaat. Bent u benieuwd naar de opties? De experts uit ons netwerk in Eindhoven informeren u met plezier.

Garage roldeuren

Roldeuren zijn een soort garagedeur die vrijwel geen ruimte innemen. Dit betekent dat zij de ideale keuze zijn wanneer een horizontale looprails niet wenselijk is, of als u deze niet kunt monteren in verband met te weinig inbouwdiepte. Het nadeel van houten roldeuren is echter wel dat deze in vergelijking met andere garagedeuren een minder goede bescherming bieden. Wilt u zeker zijn van een minimale veiligheid? Kies dan voor roldeuren die zijn voorzien van de Europese productnorm EN 13241-1. Dit betekent dat de roldeuren zijn uitgerust met de juiste beveiligingen zoals een vingerknelbeveiliging en onderloopbeveiliging.

sectionaaldeuren

Sectionaaldeuren

Sectionaaldeuren bestaan uit verschillende horizontale panelen. Deze worden ook wel secties genoemd en dat verklaart de naam. Een sectionaaldeur opent naar boven. Het is zelfs mogelijk om een gedeelte te openen. Voor het openen zijn horizontale rails in de garage nodig. De panelen van de zijn een paar centimeter dik. Een voordeel van dit type deur is dat er isolatiemateriaal aangebracht wordt. Dit zorgt voor een uitstekende isolatie. De prijs voor een geïsoleerde sectionaaldeur is wel iets hoger dan die van een kanteldeur. Om het gebruikersgemak te optimaliseren is het een optie om in sectionaaldeuren een loopdeur te installeren.

plaatsen kanteldeuren Eindhoven

Kanteldeuren

Kanteldeuren zijn zeer populair in Eindhoven. Ze kantelen open naar buiten en gaan daarna naar achteren via het plafond. Door deze manier van openen is er veel ruimte nodig bij het plafond. Deze ruimte kunt u dus niet meer gebruiken voor opslag. Daarnaast moet u rekening houden met de ruimte die de deur inneemt van de oprit bij het openen. Het voordeel van een kanteldeur is dat ze relatief goedkoop zijn. Daarnaast worden ze geleverd in uiteenlopende kleuren en stijlen. Zorg voor een goede isolatie door isolatiemateriaal aan te brengen, bijvoorbeeld met isolatiepanelen en tochtstoppers. Geïsoleerde garagedeuren zorgen voor minder warmteverlies.

Elektrische garagedeur

U heeft de keuze uit een handmatige of elektrische bediening. Een elektrische aansturing met afstandsbediening geeft u veel gebruiksgemak. U hoeft niet meer uit de auto te stappen om de deur te openen. Met een druk op de knop wordt de garagedeur geopend. Of kies voor een automatische opening en sluiting. Een automatische garagedeur opent bijvoorbeeld wanneer u aan komt rijden met de auto. Ultiem gebruiksgemak? Ga dan voor een automatische besturing via uw smartphone. Waar u ook bent. U kunt altijd uw deuren bedienen. Zelfs als u niet thuis bent.

Geïsoleerde garagedeur

Een goed geïsoleerde garagedeur is erg belangrijk. Niet alleen bespaart u op de stookkosten voor uw woning in Eindhoven, maar het is ook beter voor het milieu. Daarnaast heeft u geen last meer van tocht. Standaard kanteldeuren zijn bijvoorbeeld niet isolerend en vormt een koudebrug in uw garage. Een kanteldeur wordt aan de binnenzijde geïsoleerd. De isolatie wordt netjes weggewerkt in het design, u ziet er dus niets van. Een sectionaaldeur is uitstekend geïsoleerd. Het isolatiemateriaal wordt aan de binnenkant van de panelen aangebracht. Is uw deur niet geïsoleerd? Laat een vakman de deur dan vervangen. Ga ook voor comfort en bespaar op uw energiekosten door te kiezen voor een geïsoleerde garagedeur.

Nieuwe garagedeur kopen voor uw woning in Eindhoven?

Bespaar op de kosten! Vergelijk eenvoudig offertes en kies de beste deal!

Gratis offertes aanvragen

Garagedeur met glas

Wist u dat het mogelijk is om een garagedeur met glas te plaatsen? Er zijn verschillende mogelijkheden. Plaats bijvoorbeeld houten openslaande garagedeuren met glas aan de bovenzijde of een raam in een sectionaal garagedeur. Een raam zorgt voor veel lichtinval in uw garage. Er zijn diverse soorten glas mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor mat glas of melkglas voor meer privacy. Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor hoogrendementsglas voor extra isolatie. Heeft u een voordeur met glas? Kies dan voor dezelfde stijl voor meer uniformiteit en een mooie uitstraling.

Garagedeur met goede beveiliging

Uiteraard wilt u uw garagedeur in Eindhoven op de juiste manier beveiligen om inbraak te voorkomen. Het SKG is een testinstituut die samenwerkt met de politie. Het instituut test producten op inbraakwering. Garagedeuren die de test hebben doorstaan ontvangen een keurmerk. Ook de politie geeft keurmerken aan veilige producten. Veilige producten krijgen het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Daarnaast heeft u nog meer opties voor beveiliging. Voorzie uw deur bijvoorbeeld van een optilbeveiliging. Automatische garagedeuren worden vaak voorzien van een obstakelbeveiliging. Hiermee gaat de deur direct weer omhoog wanneer hij een object of persoon raakt. Met een railblokkering blokkeert u het openen sectionaaldeuren. Ideaal als u op vakantie bent.

Garagedeuren op maat

In sommige gevallen is het niet mogelijk om garagepoorten met standaard breedte te vervangen of te plaatsen. Bij veel oude huizen in Eindhoven worden er afwijkende maten gebruikt. Laat in deze gevallen een garagedeur op maat maken door een specialist uit de regio Eindhoven. Dan bent u er zeker van dat het goed past. Een garagedeur op maat is ook ideaal als u een deur wilt maken die helemaal naar uw wens is. Glas of een unieke stijl? Met op maat gemaakte deuren is alles mogelijk. Een garagedeurspecialist uit Eindhoven is u graag van dienst. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk om te besparen.

Elektrische of manuele aandrijving?

U heeft de keuze uit een elektrische of een manuele aandrijving. Een handmatige bediening is goedkoper dan een elektrische besturing, maar deze laatste geeft u een stuk meer gebruiksgemak. U hoeft dan de zware deuren niet zelf te openen. Elektrische besturing met motor is verkrijgbaar in diverse varianten. Kies bijvoorbeeld voor het bedienen met een afstandsbediening of drukknop. Wilt u dat uw garagedeur automatisch opent als u aan komt rijden? Gebruik dan sensoren. Het is ook mogelijk om het openen en sluiten van uw garagedeur via uw smartphone te regelen. Op deze manier opent en sluit u de deuren waar u ook bent.

Garagedeuropener

Met een elektrische garagedeuropener regelt u het openen en sluiten van uw garage. De garagedeuropener wordt gekoppeld aan een kettingaandrijving. Kies voor een extra stille tandriemaandrijving en soft-close systeem om het geluid van het openen en sluiten te dempen. Een garagedeuropener is erg handig en ideaal als u het openen en sluiten wil vergemakkelijken. Afhankelijk van de grootte en het gewicht van de garagedeur heeft u een keuze uit verschillende modellen.

garagedeuropener

Welke materiaalsoort?

Het materiaal van uw garagedeuren bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling. Daarnaast bepaalt het ook de prijs en het onderhoud dat u er aan moet plegen. Houten garagedeuren zorgen voor een warme en authentieke uitstraling. U moet hier wel regelmatig onderhoud aan plegen, om houtrot en beschadigingen te voorkomen. Houten deuren zijn van nature isolerend. Ideaal is dat u ze kunt schilderen in elke kleur. Kunststof is geschikt als u weinig onderhoud wilt. Het materiaal gaat jarenlang mee, is duurzaam en verkrijgbaar in allerlei kleuren. Ook een houtlook is mogelijk. Een stalen garagedeur is de goedkoopste optie. Een nadeel van stalen deuren is dat ze niet goed isoleren, daarom is het nodig om extra isolatiemateriaal aan te brengen. Kies uit: hout, kunststof of staal.

garagedeur hout

Hout

Denkt u erover na om nieuwe garagedeuren te plaatsen? Kies dan bijvoorbeeld voor houten deuren. Hout geeft een warme uitstraling en heeft een hoge isolatiewaarde. Het schilderen van hout is erg gemakkelijk in elke gewenste kleur. Daarnaast zijn de garagedeuren eenvoudiger te repareren. Bij houten garagedeuren is regelmatig onderhoud van belang, hiermee verlengt u de levensduur.

kunststof garagepoort plaatsen

Kunststof

Kunststof is een zeer geschikt materiaalsoort voor garagedeuren. Het materiaal is flexibel, gaat jarenlang mee en heeft een lange levensduur. Het grootste voordeel van kunststof is dat u er nauwelijks onderhoud aan heeft. Af en toe schoonmaken met een zachte spons en wat water is al genoeg. U heeft de keuze uit allerlei kleuren en designs.

stalen garagedeur Eindhoven

Staal

Stalen deuren zijn zeer goedkoop. Dit maakt ze zeer populair in Eindhoven. Voorzie de stalen deuren van een grondlaklaag of verf ze in de gewenste kleur. Liever een ander kleurtje na een paar jaar? Dan voorziet u de deuren eenvoudig van een nieuwe laag verf. Breng extra isolatie aan op de garagedeuren om het warmteverlies te beperken.

Op zoek naar een goedkope garagedeur?

Vergelijk meerdere offertes en ga voor de beste aanbieding!

Gratis offertes aanvragen

Bekende merken

Er zijn een aantal bekende merken. Hormann en Novoferm staan bekend om de hoge kwaliteit deuren die ze leveren. ASSA ABLOY produceert deursloten en producten voor inbraakpreventie. Elk merk heeft zijn eigen specialiteiten. De vakman uit Eindhoven helpt u graag met het uitzoeken van een geschikte garagedeur voor uw woning. Het KOMO geeft een keurmerk af aan bedrijven die objectief getoetst en goedgekeurd zijn. U bent zeker van een hoge kwaliteit met bedrijven die een KOMO-keurmerk hebben. Vraag direct offertes aan van een aantal specialisten uit uw regio. Vergelijk en bespaar op uw garagedeuren!

garagedeur hormann

Hormann

Hormann ontwikkelt en produceert garagedeuren en aandrijvingscomponenten. Alle garagedeursoorten zijn mogelijk: innovatieve sectionaaldeuren, kanteldeuren en openslaande garagedeuren, of ga voor roldeuren met het rollmatic-systeem. Bij Hormann bent u verzekerd van een hoge kwaliteit en wooncomfort. Hormann denkt ook aan de toekomst: alle energie die gebruikt wordt door de onderneming bestaat 100% uit ecostroom.

novoferm garagedeuren

Novoferm

Novoferm is een specialist op het gebied van garagedeuren voor particulieren en industriële gebouwen. Duoport openslaande garagedeuren of roldeuren met novorol: het is allemaal mogelijk bij Novoferm. Ze worden gemaakt van hoogwaardige materialen voor een lange levensduur. Novoferm levert garagedeuren in vrijwel alle RAL-kleuren. Zo past de deur altijd precies bij het schilderwerk van uw woning in Eindhoven.

garagedeur assa abloy Eindhoven

ASSA ABLOY

ASSA ABLOY, ook bekend onder hun oude naam Crawford, staat bekend om de hoogwaardige deursloten en producten voor inbraakpreventie. Ga voor een goede beveiliging voor de sloten van ASSA ABLOY. Zowel mechanische als elektromechanische sloten en alarmen zijn mogelijk. De sloten zijn zeer gebruiksvriendelijk en het is zelfs mogelijk om een slot met toegangscode of pasje te gebruiken in plaats van een sleutel.

garagedeur monteren Eindhoven

Voordelen inschakelen garagedeurspecialist

Door een garagedeurspecialist in te schakelen profiteert u van een aantal voordelen. De specialist uit Eindhoven voorziet u van deskundig advies en helpt u bij de keuze. Het vervangen en de montage van de deur is snel voor elkaar. De installatie van het aandrijvingsmechanisme is voor een specialist uit Eindhoven geen probleem. Door het vervangen, plaatsen en installeren van de deur over te laten aan een specialist voorkomt u problemen. De voordelen op een rijtje:

  • Deskundig advies
  • Snelle en vakkundige plaatsing
  • Perfecte installatie

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Wilt u een nieuwe garagedeur in Eindhoven kopen? Wilt u uw kanteldeur vervangen door een handige geïsoleerde sectionaaldeur of automatische roldeur? Denkt u erover na om een garagedeur met loopdeur te laten plaatsen? Of wil u graag een elektrische garagedeur? Het is allemaal mogelijk! De vakmannen uit Eindhoven staan voor u klaar. Vraag een aantal gratis offertes aan via de offertepagina. Deze service is geheel vrijblijvend. U ontvangt een aantal aanbiedingen van specialisten uit de regio Eindhoven. Vergelijk de offertes met scherpe prijzen en kies uw specialist.

Meerdere expertises onder één dak

Wij zijn u graag zo goed mogelijk van dienst. Daarom bieden we diensten van verschillende professionals aan. Via ons netwerk komt u eenvoudig in contact met experts op het gebied van zonwering, dakkapellen en hekwerken.

aanvragen vrijblijvende offertes

Klantervaringen

klantervaring Eindhoven garagedeur
“We waren niet meer tevreden met onze garagedeur. Hij haperde en werkte niet meer goed. Sinds een aantal weken hebben we een nieuwe deur met loopdeur. Ideaal!“
Fam. B. Bruins
klantervaringen garagedeuren
“Mijn garagedeur ging kapot en toen wilde ik graag een elektrische bediening. Nu opent mijn deur“
H. van der Wind