Dakkapel laten plaatsen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Dakkapel Hengelo

Een dakkapel is voor veel mensen de ideale vorm van het uitbreiden van de woonruimte, zonder dat zij hiervoor moeten verhuizen. Een dakopbouw is snel en eenvoudig te plaatsen, en kan van diverse materialen worden gemaakt. Zo bieden wij in Hengelo houten, kunststof en zinken dakkapellen aan tegen aantrekkelijke kosten. Dankzij een dakkapel wordt het mogelijk om van een voorheen onbruikbare zolderverdieping een slaapkamer of studeerruimte te maken waar voldoende natuurlijk licht naar binnen valt. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of de prijs voor het laten installeren van een dakopbouw bij uw woning in Hengelo? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het webformulier. Wij zullen u spoedig enkele vrijblijvende offertes toesturen die u zelf kunt vergelijken op basis van prijs en aanbod.

dakkapellen plaatsen Hengelo
dakkapel vergunning Hengelo

Een dakkapel plaatsen

De experts uit ons netwerk hebben een ruime ervaring met het renoveren, vervangen en installeren van dakkapellen. Het plaatsen van een nieuwe dakopbouw kan met behulp van twee technieken. U kunt er ten eerste voor kiezen om de dakkapel ter plekke te laten aftimmeren. Dit betekent dat de opbouw in stukken aangeleverd wordt, en dat op locatie het geheel in elkaar wordt gezet, met het oog op de afmetingen van het gat in het dak. Een tweede optie is het prefab bouwen van de opbouw. Prefab betekent dat de dakkapel in zijn geheel wordt aangeleverd, en in één keer in het dak wordt gezet. Bent u benieuwd naar de kosten van een dergelijk project? Vraag het onze experts!

Wel of geen vergunning aanvragen

Veel van onze klanten uit Hengelo willen vergunningsvrij bouwen. Er zijn echter maar een aantal gevallen waarin de dakkapel zonder vergunning mag worden gebouwd. Dit kan alleen wanneer het voldoet aan een groot aantal voorwaarden zoals een maximale hoogte, een plaatsing aan de achterzijde van het huis, en nog vele anderen. Een dakkapel specialist kan u hierover verder informeren. Moet u zeker weten een vergunning aanvragen? Dan adviseren wij om hier op tijd mee te starten. Het opvragen van een vergunning bij het gemeenteloket kan tot wel twee maanden duren. De kosten voor een vergunning lopen ongeveer op tot 4% van de bouwsom.

prefab dakkapel plaatsen Hengelo
houten dakopbouw Hengelo

Prefab dakkapel

Eerder gaven wij al aan dat het mogelijk is om prefab dakkapellen te laten plaatsen bij uw woning. Prefab staat voor voorgefabriceerd. Bestelt u een prefab dakopbouw, dan betekent dit dat u minder lang overlast hebt van de installatie. Zowel houten als kunststof dakkapellen kunnen prefab worden geleverd. Zinken kapellen worden over het algemeen alleen ter plaatse in elkaar gezet. Wilt u weten of het een optie is een om een prefab dakopbouw te laten monteren? Vraag dan één van onze professionals uit Hengelo om advies. Deze kunnen u van meer informatie voorzien, en u helpen met het maken van de juiste keuze.

Houten dakkapel

Houten dakkapellen waren tot een aantal jaar terug zeer populair. Houten producten bieden namelijk een warme uitstraling en staan voor authenticiteit. Het nadeel van een houten dakkapel is dat u deze regelmatig moet onderhouden. Evenals houten kozijnen moet de dakkapel minimaal eens in de vijf jaar worden geschuurd en geverfd om de kwaliteit te behouden. Voordeel van het hout is wel dat u hier gemakkelijk een renovatie op uit kunt voeren. Het is dan ook mogelijk de dakkapel in andere kleuren te verven. Wilt u meer weten over het verschil tussen houten en kunststof dakopbouwen? Wij informeren u met alle plezier.

Wilt u graag uw huidige dakkapel laten renoveren door een erkend vakman uit Hengelo?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ook bij het vervangen van dakkapellen zijn wij u met alle plezier van dienst!

Kunststof dakopbouw

Kunststof dakkapellen worden tegenwoordig het meeste geplaatst in Hengelo. Dit komt doordat het kunststof een groot aantal voordelen heeft. Het grootste voordeel van het kunststof ten opzichte van houten en zinken producten is de hoge isolatiewaarde. Kunststof dakkapellen zullen leiden tot een besparing van de stookkosten. Andere voordelen van kunststof zijn de lange levensduur en het lage onderhoud. Daarnaast is het materiaal in een groot aantal designs en kleuren verkrijgbaar, zelfs in een houten design. Een nadeel aan het kopen van een kunststof dakkapel is dat het lastig is deze te renoveren of repareren. Hier zitten vaak hoge kosten aan verbonden.

Zinken dakkapel

Naast kunststof en houten dakkapellen kunt u tevens een zinken dakkapel aanschaffen bij menig specialist uit Hengelo. Zinken dakkapellen creëren evenals de andere modellen extra woonoppervlak, en zijn in vele vormen verkrijgbaar. Zinken bouwproducten zijn daarnaast zeer duurzaam en onderhoudsvrij. Bovendien zorgt u ervoor met een zinken dakkapel dat uw woning een unieke en prominente uitstraling krijgt. De kapel wordt gemaakt van een standaard constructie die wij afwerken met zinken platen. De prijs voor een zinken dakopbouw is afhankelijk van een groot aantal factoren. Deze wordt onder andere bepaald door de afmeting en het model waar u voor kiest.

dakkapel vervangen Hengelo
dakkapel prijzen Hengelo

Renoveren of vervangen

Onze klanten uit Hengelo vragen regelmatig of zij moeten kiezen voor een renovatie van de dakopbouw, of dat zij deze het beste kunnen laten vervangen. Het antwoord op deze vraag verschilt per dakkapel, en is afhankelijk van de staat van de opbouw. Een renovatie kan het beste wanneer de basisconstructie nog in goede staat verkeert. Bij een renovatie kunnen wij onder andere de beglazing vervangen en de isolatie verbeteren. Het vervangen van de dakopbouw is aan te raden als de constructie is verrot, of onstabiel is. Een dakkapel specialist kan hier naar kijken en u vervolgens van advies voorzien.

Prijzen

De prijzen voor het plaatsen van dakkapellen worden door diverse factoren bepaald. De belangrijkste factor is het materiaal waar u voor kiest. Daarnaast is ook de afmeting van de volledige dakopbouw van belang. Een derde factor die zeer bepalend is, is de methode van installatie: de prijzen verschillen naar gelang u prefab laat bouwen, of de dakopbouw ter plekke in elkaar laat zetten. Voor een exacte indicatie van de prijzen adviseren wij om via ons webformulier vrijblijvend enkele offertes aan te vragen bij specialisten uit Hengelo. Geef hiervoor zo nauwkeurig mogelijk uw wensen aan en wij helpen u spoedig.

dakopbouw offerte

Vrijblijvend offertes vergelijken

Als u offertes hebt aangevraagd via ons offerteformulier is het vervolgens aan u om deze te vergelijken op basis van prijzen en aanbod. Kijk bijvoorbeeld naar de diensten die bij de prijs zijn inbegrepen zoals het leveren van het materiaal, en het aanvragen van een vergunning. Voor welke specialist uit ons netwerk u ook kiest, wij garanderen dat een renovatie of installatie altijd snel en vakkundig wordt uitgevoerd. Al onze specialisten hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied, zijn uitstekende gediplomeerd en zijn u met alle plezier van dienst bij het renoveren, plaatsen of vervangen van uw dakopbouw.

Meerdere expertises onder één dak

Bij ons netwerk zijn vele professionals aangesloten. Naast dakkapellen werken wij onder andere ook samen met experts op het gebied van zonwering, garagedeuren, en hekwerken in Hengelo. Kom eenvoudig in contact via de offertepagina. Wij helpen u graag verder.